НАЧАЛО Биткойн

Нобеловият лауреат Робърт Шилер нарича Биткойн „донякъде балон“

април 14, 2018 9:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нобеловият лауреат Робърт Шилер нарича Биткойн „донякъде балон“

Шилер, получателят на Нобеловата награда за икономика – 2013 г. – за работата си в „Trendspotting In Asset Markets“, даде мнението си по време на интервю за CNBC.


Робърт Шилер нарече Биткойн „донякъде балон“, което не означава, че задължително ще се спука. Тези коментари бяха направени след като Биткойн скочи с почти 16% за приблизително половин час.

„Може да е с нас за известно време.“

Причината, поради която хората са развълнувани, е по-скоро психологическа, отколкото нещо, което би могло да бъде обяснено от отдел „Компютърни науки“.

„Голяма част от хора, които вече не вярват на правителството, и те харесват идеята, че това не идва от правителството. То идва от някои истински умни компютърни учени.“

Робърт Шилер е консистентен по отношение на коментарите по адрес на Биткойн и криптовалутите като цяло. Въпреки че нарече идеята „вдъхновение“, той също така отбеляза, че ще ни върне в „тъмните векове“.

Ужасно арогантен подход е просто да кажем, че е параноик, все пак, човекът предвиди и детайлно разгледа в книгите си, dot-com балона и балона за недвижимите имоти.

Други скептици са Jim Cramer, бивш мениджър на хедж фондове,  автор и водещ на Mad Money; Nouriel Roubini, професор по икономика в Stern School of Business в Нюйоркския университет; Katsunori Sago, главен инвестиционен директор в Japan Post Bank; Societe Generale заместник-главен изпълнителен директор Severin Cabannes; и главен изпълнителен директор на Credit Suisse – Tidjane Thiam.

Най-скандалният цитат от всички е на главния изпълнителен директор на JP Morgan Chase, Jamie Dimon, който каза, че „Биткойн“ е измама, докато председателят и главният изпълнителен директор на Morgan Stanley – Джеймс Gorman – каза, че криптовалутата не заслужава вниманието, което получава.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини