НАЧАЛО Други

Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

юли 12, 2018 13:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

Община Рияд, Саудитска Арабия, си партнира с IBM, за да разработи съвместно стратегия за рационализиране на правителствените услуги и сделки в блокчейн, предаде ITP.net, съобщено на 11-ти юли.

Този ход беше направен в съответствие с автентичното решение на правителството на Саудитска Арабия да работи за подобряване на качеството на общинските услуги за клиентите и да интегрира водещи технологии в услугите като част от програмата Saudi Vision 2030.

Програмата Saudi Vision 2030 е програма за икономическо развитие и диверсификация на икономиката на Саудитска Арабия, далеч от петрола, която се състои от 30-40% от БВП на страната.

Първоначално въведена през 2016 г. от коронясания принц Мохамед бин Салман, дневният ред има за цел също да развива инфраструктурата, здравеопазването, туризма, образованието, както и военните разходи и производство.

Подкрепени от основните правителствени отдели, община Рияд, IBM и саудитската технологична компания Elm Company ще организират семинари, за да определят кои услуги могат да бъдат модернизирани чрез блокчейн.

Впоследствие IBM ще разработи първото блокчейн решение на общинско ниво, докато Elm ще внедри технологията в услуги, предоставяни от правителството. Тарек Зарг Ели Аюн, генерален мениджър на IBM за Саудитска Арабия, заяви пред ITP, че IBM „вярва“, че блокчейн технологията „има способността да променя света по същия начин като Интернет, като същевременно предефинира начина на работа и сделки“. добави:

Чрез сътрудничеството между община Риад, Elm и IBM ще можем да помогнем на Саудитското правителство да преосмисли и да промени начина, по който се предоставят услуги на гражданите, жителите, бизнеса и посетителите. Това е стратегическа стъпка към подкрепа на целите на визията на Saudi Vision 2030.

През май правителството на Саудитска Арабия проведоха блокчейн семинари, фокусирани върху изграждането на интелигентни договори и децентрализирани приложения на Етериум (DApps). Властите описаха събитието като част от техния план за създаване на „цифрова среда“ в рамките на плана и целите за действие за 2020 г.

Паричният орган на Саудитска Арабия (SAMA) си партнира с Ripple през февруари тази година, за да предостави подкрепа на международната платежна технология на Ripple за банките в страната. Пилотната програма ще позволи на участващите KSA банки да използват софтуера на Ripple, xCurrent, за трансгранични плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене