НАЧАЛО Други

Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

юли 12, 2018 13:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

Община Рияд, Саудитска Арабия, си партнира с IBM, за да разработи съвместно стратегия за рационализиране на правителствените услуги и сделки в блокчейн, предаде ITP.net, съобщено на 11-ти юли.

Този ход беше направен в съответствие с автентичното решение на правителството на Саудитска Арабия да работи за подобряване на качеството на общинските услуги за клиентите и да интегрира водещи технологии в услугите като част от програмата Saudi Vision 2030.

Програмата Saudi Vision 2030 е програма за икономическо развитие и диверсификация на икономиката на Саудитска Арабия, далеч от петрола, която се състои от 30-40% от БВП на страната.

Първоначално въведена през 2016 г. от коронясания принц Мохамед бин Салман, дневният ред има за цел също да развива инфраструктурата, здравеопазването, туризма, образованието, както и военните разходи и производство.

Подкрепени от основните правителствени отдели, община Рияд, IBM и саудитската технологична компания Elm Company ще организират семинари, за да определят кои услуги могат да бъдат модернизирани чрез блокчейн.

Впоследствие IBM ще разработи първото блокчейн решение на общинско ниво, докато Elm ще внедри технологията в услуги, предоставяни от правителството. Тарек Зарг Ели Аюн, генерален мениджър на IBM за Саудитска Арабия, заяви пред ITP, че IBM „вярва“, че блокчейн технологията „има способността да променя света по същия начин като Интернет, като същевременно предефинира начина на работа и сделки“. добави:

Чрез сътрудничеството между община Риад, Elm и IBM ще можем да помогнем на Саудитското правителство да преосмисли и да промени начина, по който се предоставят услуги на гражданите, жителите, бизнеса и посетителите. Това е стратегическа стъпка към подкрепа на целите на визията на Saudi Vision 2030.

През май правителството на Саудитска Арабия проведоха блокчейн семинари, фокусирани върху изграждането на интелигентни договори и децентрализирани приложения на Етериум (DApps). Властите описаха събитието като част от техния план за създаване на „цифрова среда“ в рамките на плана и целите за действие за 2020 г.

Паричният орган на Саудитска Арабия (SAMA) си партнира с Ripple през февруари тази година, за да предостави подкрепа на международната платежна технология на Ripple за банките в страната. Пилотната програма ще позволи на участващите KSA банки да използват софтуера на Ripple, xCurrent, за трансгранични плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене