НАЧАЛО Финтех

Ripple стъпва в Дубай, разширявайки присъствието си в крипто сектора

май 10, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple стъпва в Дубай, разширявайки присъствието си в крипто сектора

Ripple продължава да е изправена пред правен спор с Комисията за ценни книжа и борси (SEC), но това изглежда не е попречило на блокчейн компанията да преследва плановете си за растеж.

На 8 май, главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус се включи в Twitter, за да обяви разрастването на компанията в Дубай.

По време на срещата “Dubai Fintech Summit” в Дубай Гарлингхаус сподели:

Развълнуван съм да разкрия, че Ripple ще разшири дейността си в Дубай. Със значителна част от нашата клиентска база, разположена в региона на MENA (Близкия изток и Северна Африка) и с установяването на ясни регулаторни рамки, не е изненадващо, че Дубай се очертава като виден световен финансов център за крипто иновации.

Благоприятната регулаторна среда повлия на избора на Ripple да навлезе на Дубайския крипто пазара в Близкия изток и нарастващия брой потребители в региона.

Освен това Гарлингхаус изрази благодарност за непоколебимата подкрепа на общността на Ripple по време на спора със SEC.

Като част от плановете си за разширяване Ripple ще създаде нов офис в Международния финансов център на Дубай (DIFC) и ще организира седмата си годишна конференция за клиенти в столицата на Обединените арабски емирства на 8-9 ноември.

Главният изпълнителен директор на Coinbase също така похвали регулаторните усилия на Обединените арабски емирства в крипто пространството, предвиждайки страната като потенциален регионален център за Близкия изток, Африка и Азия.

Този ход на Ripple следва неотдавнашното публикуване на наръчника с правила на Регулаторния орган за виртуални активи (VARA) на Дубай за управление на крипто индустрията. От компаниите, които емитират дигитални активи, вече се изисква да получат задължителен лиценз и да спазват разпоредбите, описани в правилника.

Правилата обхващат различни дейности, свързани с крипто, включително попечителски услуги, реклама и обмен на дигитални активи.

Дубай има за цел да се утвърди като водещ финтех център в региона, като вече са предоставени лицензи на няколко крипто компании, като Binance и вече несъществуващата борса FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.