НАЧАЛО Крипто Крими

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

19.05.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

В последния си доклад за първото тримесечие Ripple изрази очакване за ключово развитие на делото: решението на съдията относно окончателните средства за защита, което се очаква през следващите месеци.

Ръководството на Ripple е оптимистично настроено относно правната си позиция и вярва, че съдията ще разгледа безпристрастно етапа на коригиращите мерки.

И двете страни ще изчакат съдията да се произнесе по окончателните средства за защита – вероятно през следващите месеци. От Ripple остават уверени, че съдията ще подходи безпристрастно към фазата на средствата за правна защита“, заяви компанията в своя доклад за пазарите на XRP за първото тримесечие на 2024 г.

Що се отнася до графика на фазата на средствата за правна защита, на 22 март SEC подаде искане за компенсация за процеса срещу Ripple във връзка с институционалните продажби на XRP. Искането на SEC възлиза на приблизително $2 милиарда, което включва $900 милиона за освобождаване от отговорност, $200 милиона за наказателна лихва върху освобождаването от отговорност и $900 милиона за санкции, както и съдебна забрана.

Ripple отговори на искането на SEC на 22 април, като заяви, че обезщетяването не е приложимо, тъй като Комисията не е доказала никаква вреда. Ripple твърди, че санкция в размер на не повече от $10 милиона е подходяща, като се има предвид липсата на твърдения за измама или безразсъдство. SEC отговори на краткото изложение на Ripple на 6 май.

Въпреки че точният момент на решението на съдията остава неизвестен, последните изявления на Ripple показват, че те очакват решение в рамките на следващите няколко месеца. Крипто индустрията очаква този резултат с предпазлив оптимизъм, тъй като той може да окаже значително влияние върху бъдещето на регулирането на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.