НАЧАЛО Uncategorized

Ripple ще насочи $100 милиона към борбата с климатичните промени

май 22, 2022 22:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Базираната в Сан Франциско финтех фирма Ripple обяви ангажимент от $100 милиона за „мащабиране и укрепване“ на глобалните въглеродни пазари.

Според прессъобщението на Ripple, това финансиране ще „ускори дейността по отстраняване на въглерода и ще помогне за модернизирането на въглеродните пазари чрез инвестиции в иновативни компании за отстраняване на въглерод и финансови технологии, фокусирани върху климата“. Така че Ripple иска „да изгради портфолио от допълнителни, дългосрочни, природни и научно обосновани въглеродни кредити, някои от които ще бъдат използвани за изпълнение на собствения им ангажимент за постигане на въглеродна неутралност до 2030 г. или по-рано“.

Освен това, финансирането ще „продължи да поддържа нова функционалност и инструменти за разработчици, които позволяват токенизиране на въглеродни кредити като основни незаменими токени (NFT) в XRP Ledger (XRPL)“.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Виталик Бутерин вече не е милиардер

Надеждата е, че този ангажимент ще „спомогне за напредъка към глобално договорените цели за климата за ограничаване на повишаването на глобалната температура до 1.5 градуса по Целзий“.

Изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус каза следното:

Нашият ангажимент от $100 милиона е пряк отговор на глобалния призив за действие към компаниите да помогнат за справяне с изменението на климата чрез внедряване на ресурси, включително иновативни технологии, стратегически капитал и талант. 

Въпреки че намаляването на емисиите и преходът към нисковъглеродно бъдеще са от първостепенно значение, въглеродните пазари също са важен инструмент за постигане на целите в областта на климата. Блокчейн и крипто могат да играят ролята на катализатор, за да позволят на въглеродните пазари да достигнат пълния си потенциал, като внесат повече ликвидност и проследимост на фрагментиран, сложен пазар.

Ripple за първи път обяви плана си да стане въглеродно неутрален до 2030 г. преди две години и в момента е на път да постигне целта си до 2028 г. Компанията си сътрудничи с независими НПО като партньори – например Energy Web Foundation и XRP Ledger Foundation – за декарбонизиране на XRPL , което го прави първият блокчейн, който става въглеродно неутрален.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн може да падне значително, твърди Робърт Кийосаки

Моника Лонг, генерален мениджър на RippleX, каза:

Токенизирането на въглеродните кредити може да играе жизненоважна роля в мащабирането на въглеродните пазари и посрещането на нарастващото търсене, като същевременно гарантира доверието, почтеността и прозрачността на съществуващите пазари. 

Няколко проекта за премахване на въглерод и финтех технологии вече надграждат XRPL, за да представят на пазара нови климатични решения. Като въведе блокчейн в глобалните инициативи за климата, индустрията може по-бързо да проверява и сертифицира въглеродни кредити за NFT, да елиминира потенциала за измами и дори да гарантира, че компенсацията всъщност премахва въглерода в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене