НАЧАЛО Финтех

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

01.05.2024 3:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

Сътрудничеството има за цел да представи иновативни решения, базирани на XRP Ledger (XRPL), на японския пазар, предизвиквайки дискусии в крипто общността относно технологичния напредък на Ripple и разпалвайки оптимизма по отношение на бъдещето на неговия роден токен, XRP.

XRP Ledger, който е в основата на криптовалутата XRP, е готов да революционизира японския пазар чрез това партньорство.

Обединявайки сили със SBI Ripple Asia, сътрудничество между SBI Holdings и Ripple, HashKey Group се стреми да токенизира и улесни обмена на различни активи, както дигитални, така и в реалния свят, използвайки децентрализираната блокчейн инфраструктура на XRPL.

Този стратегически съюз не само позиционира компаниите от групата на SBI в челните редици на решенията за финансиране на веригата на доставки, но също така отваря врати за бъдещи сътрудничества върху корпоративни блокчейн приложения, използвайки стабилните възможности на XRPL.

Нахлуването на Ripple на японския пазар представлява пресметната стратегия за разширяване, подчертаваща нейния ангажимент към иновациите и глобалния растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Ledger започна дистрибуцията на своя нов хардуерен портфейл

Ledger най-накрая започна да изпраща дългоочаквания си хардуерен портфейл Ledger Stax на клиентите, които са го поръчали предварително преди повече от година, с което сложи край на дългото забавяне на първоначалната дата на пускане на пазара.

28.05.2024 17:00 1 мин. четене

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.