НАЧАЛО Алткойни

Лидерската на позиция на Tether (USDT) на пазара на стабилни монети може да е застрашена според VISA

30.04.2024 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лидерската на позиция на Tether (USDT) на пазара на стабилни монети може да е застрашена според VISA

Visa информира, че стабилната монета USDC на Circle е заела водещо място по обем на транзакциите тази година, изпреварвайки пазарния лидер Tether (USDT), според данни, събрани от банковия гигант.

Адаптираната метрика за стабилни монети, разработена от Visa в сътрудничество с Allium Labs, има за цел да осигури по-точно представяне на пазара на стабилни монети, като сведе до минимум отклоненията от изкуствени инфлационни практики и други неорганични дейности, както е посочено на уебсайта на новото табло.

Стабилните монети са криптовалути, предназначени да поддържат стабилна стойност спрямо фиатна валута, обикновено щатски долар.

Последните данни илюстрират, че USDC на Circle печели пазарен дял от началото на 2024 г., като през миналата седмица е регистриран обем на търговията от $456 милиарда в сравнение с $89 милиарда за USDT на Tether. От януари насам USDC представлява 50% от общия брой транзакции. Въпреки това Visa, която влезе в партньорство с Circle през 2020 г., не е уточнила факторите, допринасящи за увеличеното използване на USDC.

Според Ноел Ачесън, автор на “Crypto Is Macro Now“, USDT се държи предимно извън САЩ като базиран на долара запас от стойност, докато USDC се използва предимно като валута за транзакции в рамките на САЩ. Това разграничение потенциално би могло да обясни наблюдаваната тенденция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

Turbo, меме криптовалута, генерирана от изкуствен интелект, поскъпна с впечатляващите 1460% през последния месец, надминавайки пазарна капитализация от $540 милиона.

29.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.