НАЧАЛО Алткойни

Ripple обвинени в манипулиране на цената на XRP чрез ботове

01.03.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple обвинени в манипулиране на цената на XRP чрез ботове

Появиха се твърдения, че Ripple може да е използвала автоматични ботове, за да повлияе на цената на XRP. Тези твърдения произтичат от документи, споделени от крипто следователят Darkhorse, които хвърлят светлина върху сложните стратегии, използвани за въздействие върху пазарната стойност на XRP през 2015 и 2016 г.

Съдебните документи, които са част от продължаващия правен спор между SEC и Ripple, предполагат, че компанията е инструктирала маркет-мейкъра GSR Markets да извършва транзакции, които са повлияли на цените на XRP. Тези документи конкретно очертават работата на “xrp 2t 6t ботове” и описват как GSR е била инструктирана да купува и продава XRP, за да манипулира цената му, включително действия, приписвани на лица в компанията, като главния изпълнителен директор Брад Гарлингхаус и съоснователя Крис Ларсен.

Скрийншоти, споделени от Darkhorse, изобразяват графика, обозначена като “фигура 6 – Нетни продажби на XRP спрямо цената на XRP” от съдебните документи, илюстрираща пряка връзка между нетните продажби на XRP от GSR и движенията в цената на XRP. Тази графика, извлечена от Excel Export на GSR, обхващаща периода от 2014 г. до 2016 г., разкрива стратегически паузи в продажбите на XRP по време на значителни спадове на цените, последвани от подновени продажби при получаване на конкретни цели или одобрения от Ripple.

Darkhorse обясни по-нататък използваната тактика, заявявайки:

Ripple информира GSR, че планира да пусне някаква новина, така че GSR купува XRP, за да инициира сама покачване на цените… след като покачването набере скорост… GSR започва да продава закупените XRP, както и XRP на Ripple, в рамките на ралито.

Този модел на закупуване с цел предизвикване на FOMO (страх от пропуснати възможности) сред инвеститорите на дребно и последваща продажба в резултат на ралито изглежда е повтаряща се стратегия.

Уважаваният член на общността на XRP, Вратоф Канеман коментира разкритията, като подчерта, че документите описват действия, целящи стабилизиране и повишаване на цената на XRP, а не нейното потискане.

Не предявявам претенции към казаното, но документите описват обратното на потискането на цената – Ripple е използвала ботове, за да стабилизира и повиши цената през 2015 г., 16 г.“, отбеляза Канеман.

Ripple все още не е отговорила публично на тези конкретни твърдения. Развоят на ситуацията поражда опасения относно прозрачността и справедливостта на пазара на XRP, което потенциално може да засегне доверието на инвеститорите. По-рано главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц отрече да е имало манипулиране на цените на XRP.

Последиците от тези твърдения са значителни. Продължаващият правен спор на Ripple с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) добавя още едно ниво на сложност към ситуацията. Очаква се искът, който вече се очаква да доведе до допълнителни забавяния, да започне фазата на средствата за правна защита през следващите седмици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.