НАЧАЛО Други

Ripple ще дари до $1 милион за жертвите на земетресенията в Турция и Сирия

февруари 15, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple ще дари до $1 милион за жертвите на земетресенията в Турция и Сирия

Ripple обяви, че ще се присъедини към други компании от крипто сектора, за да предостави средства за жертвите на земетресенията в Турция и Сирия.

Съобщението идва след земетресението с магнитуд 7.8 по скалата на Рихтер, което удари Турция и Сирия на 6 февруари. Според информацията броят на жертвите достига до над 40,000 души.

В Twitter компанията сподели, че ще предостави до $1 милион в XRP в подкрепа на неправителствените организации, дарявайки директно $250,000 в XRP. Освен това компанията ще удвои други дарения в съотношение 2 към 1, докато общата сума достигне $750,000 – с цел насърчаване на членовете на крипто общността да дарят средства.

Даренията ще подпомогнат четири неправителствени организации – CARE, World Central Kitchen, Mercy Corps и International Rescue Committee (IRC) и ще бъдат разпределени равномерно тях.

Неправителствените организации помагат на засегнатите в Сирия и Турция, като осигуряват незабавни парични средства, основни продукти от първа необходимост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да доведе до следващия бичи пазар на криптовалутите


Според информацията Ripple не е единственият крипто дарител. В рамките на общността на Tezos се сформира инициативата която събра 50,000 XTZ (около $53,000), а Фондация Tezos заяви готовността си да подкрепи прехвърлянето на средства към неправителствени организации.

Освен това на 11 февруари съоснователят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин дари 99 ETH на стойност около $150,000 на неправителствената организация Ahbap. Малко след това той дари още 50 ETH на стойност $75,000 на Anka Relief.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене