НАЧАЛО Други

Ripple бележи значителна победа в делото си срещу SEC

юли 13, 2022 11:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple бележи значителна победа в делото си срещу SEC

Съдът отхвърли аргумента на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), че адвокатската тайна защитава представянето на документи, свързани с речта на Уилям Хинман.

Съдия Сара Нетбърн отхвърли претенциите на SEC за поверителност между адвокат и клиент, което е удар за регулаторната агенция. 


Основната цел на комуникациите не е била да се дадат правни съвети. Документите трябва да бъдат представени“ – заключи тя. 


Адвокатът на защитата Джеймс К. Филан, който следи отблизо делото, определи решението като сериозна победа. 


SEC искаше да се позове на адвокатската тайна, за да защити вътрешните документи, свързани със речта за Етериум, произнесена от бившия високопоставен служител Уилям Хинман. Първоначално ищецът се опита да се позове на привилегията на съвещателния процес, но през януари агенцията осуети това усилие. Съдът определи, че събирането на факти от трети страни не се квалифицира като привилегирована дейност.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези два алткойна са позиционирани да продължат спада си

В края на април Комисията по ценните книжа и борсите направи нов опит да запази имейлите на Хинман в тайна, като се позова на привилегията „адвокат-клиент„. Ищецът твърди, че въпросните документи отразяват „поверителна информация„, като добавя, че Хинман трябва да бъде признат за клиент на адвокатите на SEC, които са му предоставили правни съвети. 


SEC също така подчерта, че изготвянето на речта няма да бъде достъпно за него като частно лице. Ответниците обаче твърдяха, че Хинман не е бил клиент на адвокатите на агенцията. 


Съдията обвини органа за наблюдение на ценните книжа в „лицемерие„, като твърди, че речта не е свързана с регулирането на крипто, като същевременно твърди, че Хинман получава правни съвети от съветниците на SEC. Нетбърн добави, че агенцията е приела позициите си в съдебните спорове, „за да постигне желаната от нея цел„. 

Блокчейн компанията Ripple наскоро нае двама адвокати от Kellogg Hansen, за да подсили правния си екип. Двамата новонаети адвокати Кайли Чизъл Ким и Клейтън Дж. Мастерман ще представляват един от най-големите играчи в крипто пространството в продължителната му битка срещу Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Макар положителното за Ripple развитие, добавянето на новите адвокати към екипа предполага, че съдебното производство може да се удължи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене