НАЧАЛО Финтех

Revolut стартира курсове за криптовалути

юли 11, 2022 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut стартира курсове за криптовалути

Платформата за търговия Revolut стартира своите курсове за криптовалути, за да даде възможност на милиони свои потребители да научат повече за Биткойн и други дигитални валути.

Revolut, една от водещите финансови платформи в света, обяви старта на своите курсове „Научи и спечели“. Курсовете са насочени към обучението на повече хора за Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути.

Курсовете са достъпни за над 18 милиона клиенти на Revolut, а платформата стартира програма за стимулиране, за да им помогне да научат повече за криптовалутите. 

Емил Урмашин, генерален мениджър на крипто отдела в Revolut, коментира, че: 

Клиентите ни имат огромен апетит да научат повече за криптовалутите. ‘Научи и спечели’ ще им помогне да разберат по-добре тенденциите, рисковете и потенциалните възможности, свързани с криптовалутите. Сътрудничеството ни с Web3 Foundation на Polkadot, една от най-популярните блокчейн мрежи, ще помогне на клиентите да се запознаят по-добре с концепциите за крипто.

‘Основи на криптовалутите’ е първият от двата курса и има за цел да запознае клиентите с криптовалутите и разликите между тях и фиатните валути. Курсовете разглеждат и други аспекти на криптовалутите, включително децентрализирани системи, криптография, механиката на блокчейн технологията и рисковете, свързани с криптоинвестициите.

Вторият курс се основава на блокчейн мрежата Polkadot и как тя обединява блокчейн в Web3 – децентрализирания интернет. Вторият курс ще използва визуални материали, включително интерактивни карти и видеоклипове, за да научи клиентите за собствения токен на Polkadot, DOT, както и за случаите на използване на Polkadot и системата за управление на мрежата. 

Курсът ще запознае клиентите и с Relay Chain на Polkadot – централната верига, използвана от мрежата на Polkadot, която позволява на специализирани и публични блокчейни да се свързват в единна мрежа. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Ето кои са основните фактори за спада на крипто пазарите, според проучване на Coinbase

Потребителите на Revolut могат да спечелят до 15 долара безплатен DOT, като завършат тези курсове. Към момента курсовете „Научи и спечели“ са достъпни за клиенти от Европа и Великобритания. 

От Revolut заявиха, че планират да добавят още курсове към програмата през тази година, за да дадат възможност на повече хора да контролират по-добре финансите си и да им осигурят сигурен достъп до нови инструменти и услуги. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене

Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

Фондовата борса Nasdaq може скоро да стартира услуги за попечителство на криптовалути. Целта на този ход е да се разшири гамата от услуги, предоставяни от оператора в областта на криптовалутите.

септември 20, 2022 17:03 1 мин. четене

ЕЦБ избира Amazon за разработване на дигиталното евро

Технологичният колос Amazon беше избран от Европейската централна банка (ЕЦБ) заедно с още четири компании да окаже съдействие при разработването на потребителски интерфейси, предназначени за дигиталното евро.

септември 19, 2022 10:00 1 мин. четене