НАЧАЛО Финтех

Revolut стартира курсове за криптовалути

юли 11, 2022 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut стартира курсове за криптовалути

Платформата за търговия Revolut стартира своите курсове за криптовалути, за да даде възможност на милиони свои потребители да научат повече за Биткойн и други дигитални валути.

Revolut, една от водещите финансови платформи в света, обяви старта на своите курсове “Научи и спечели”. Курсовете са насочени към обучението на повече хора за Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути.

Курсовете са достъпни за над 18 милиона клиенти на Revolut, а платформата стартира програма за стимулиране, за да им помогне да научат повече за криптовалутите. 

Емил Урмашин, генерален мениджър на крипто отдела в Revolut, коментира, че: 

Клиентите ни имат огромен апетит да научат повече за криптовалутите. ‘Научи и спечели’ ще им помогне да разберат по-добре тенденциите, рисковете и потенциалните възможности, свързани с криптовалутите. Сътрудничеството ни с Web3 Foundation на Polkadot, една от най-популярните блокчейн мрежи, ще помогне на клиентите да се запознаят по-добре с концепциите за крипто.

‘Основи на криптовалутите’ е първият от двата курса и има за цел да запознае клиентите с криптовалутите и разликите между тях и фиатните валути. Курсовете разглеждат и други аспекти на криптовалутите, включително децентрализирани системи, криптография, механиката на блокчейн технологията и рисковете, свързани с криптоинвестициите.

Вторият курс се основава на блокчейн мрежата Polkadot и как тя обединява блокчейн в Web3 – децентрализирания интернет. Вторият курс ще използва визуални материали, включително интерактивни карти и видеоклипове, за да научи клиентите за собствения токен на Polkadot, DOT, както и за случаите на използване на Polkadot и системата за управление на мрежата. 

Курсът ще запознае клиентите и с Relay Chain на Polkadot – централната верига, използвана от мрежата на Polkadot, която позволява на специализирани и публични блокчейни да се свързват в единна мрежа. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Ето кои са основните фактори за спада на крипто пазарите, според проучване на Coinbase

Потребителите на Revolut могат да спечелят до 15 долара безплатен DOT, като завършат тези курсове. Към момента курсовете “Научи и спечели” са достъпни за клиенти от Европа и Великобритания. 

От Revolut заявиха, че планират да добавят още курсове към програмата през тази година, за да дадат възможност на повече хора да контролират по-добре финансите си и да им осигурят сигурен достъп до нови инструменти и услуги. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Visa похвали крипто проект, който има “предимство пред другите блокчейни”

Гигантът в областта на кредитните карти Visa изтъкна отчетливите технологични предимства на конкурент на Етериум (ETH) в сферата на платформите за плащане.

септември 14, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.