НАЧАЛО Финтех

Revolut ще предлага услуга ‘Купи сега, плати после’ за Европа

юни 26, 2022 13:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut ще предлага услуга ‘Купи сега, плати после’ за Европа

Revolut, финансовото суперприложение с над 18 милиона клиенти в цял свят, пуска в Европа своя продукт за по-късно плащане ("Pay Later"), като продължава да разширява набора си от продукти.

Revolut Pay Later е първият продукт за по-късно плащане в Ирландия, който използва одобрен кредитен лимит, разработен с цел да се съсредоточи върху достъпността, като предоставя на клиента възможност да контролира кога иска да използва Pay Later, вместо да бъде ограничаван до определени партньорства с търговци.

От тази седмица някои клиенти на Revolut в Ирландия ще могат да получат ранен достъп до Pay Later, който постепенно ще се разпространи сред всички потребители в Ирландия – където 1.9 милиона възрастни имат сметка в Revolut. В очакване на записванията за Pay Later, Revolut ще се стреми да предлага продукта на допълнителни пазари от края на 2022 г. и отвъд, като Полша и Румъния ще бъдат следващите пазари, които ще получат достъп до продукта по-късно тази година.

Квалифицираните клиенти могат да използват Pay Later за покупки до максимум 499 евро, с която и да е от своите карти Revolut, включително при плащане с виртуална карта за еднократна употреба на Revolut, която осигурява допълнително ниво на сигурност при онлайн трансакции.

Клиентите могат да разпределят разходите за покупка на три месечни вноски, като първата вноска се заплаща авансово от клиента в момента на покупката, последвана от две месечни вноски. Таксата от 1.65% за покупка се изплаща като част от последните две вноски. Напълно интегрирани в приложението, след като бъдат одобрени, клиентите могат да активират Pay Later в движение с едно докосване. Клиентите могат да преглеждат баланса на Pay Later в раздел „Карти“ и в центъра за Pay Later. Ако клиентът желае да погаси вноските предсрочно, няма допълнителни такси за това.

Независимо дали става въпрос за нова пералня, хотелска резервация или подарък за рожден ден, клиентите могат да използват Pay Later при всеки търговец, който приема Revolut онлайн или в магазин. За разлика от други продукти за плащане на по-късна дата, търговците не се регистрират в Revolut Pay Later и Revolut не им начислява такси за транзакциите. Той предлага и по-стабилна оценка, тъй като одобрява кредитния лимит преди транзакцията, а не предлага метод за разсрочено плащане в точката на продажба.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Axie Infinity е най-популярната NFT общност в 112 държави

Финтех проверява достъпността на клиентите, като се свързва със съществуващите им банкови сметки чрез отворено банкиране. Revolut ще оценява пригодността и достъпността на клиентите на Pay Later чрез процес на подписване на договори.

Pay Later е още един инструмент, който помага на клиентите да управляват разходите си от едно приложение. „Buy Now Pay Later (BNPL)“ пазарът в Европа се очаква да нарасне до $680 милиарда през следващите пет години. Гореспоменатото приложение на Revolut отговаря на нарастващото потребителско търсене на този инструмент за лични финанси, като същевременно го предлага по отговорен начин, със силен акцент върху достъпността и пригодността за клиентите.

Джо Хенеган, главен изпълнителен директор на Revolut за Европа, коментира: „Pay Later е вълнуваща и бързо развиваща се област на личните финанси и потребителските разходи и ние сме развълнувани да добавим Revolut Pay Later към нашето суперприложение за финансови услуги.

Revolut Pay Later дава на нашите клиенти повече контрол и гъвкавост върху личните им финанси по един отговорен начин, като им позволява да разпределят разходите за покупки на три вноски. Това насърчава хората да плащат в рамките на два месеца, вместо да се възползват от овърдрафти и кредитни карти, при които не се поставя същият акцент върху бързото връщане на заетата сума.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Global Payments придобиват конкурента EVO за $4 милиарда

Global Payments ще придобие по-малкия си конкурент EVO Payments за близо $4 милиарда в сделка, която ще разшири обхвата на компанията в B2B сектора.

август 8, 2022 17:07 1 мин. четене

Банкова платформа пусна синтетичен долар, обезпечен с Биткойн

Galoy, платформата с отворен код, която захранва салвадорския портфейл Bitcoin Beach Wallet, обяви пускането на нова синтетична стабилна монета, обвързан с долара.

август 4, 2022 8:47 1 мин. четене

Ето кои са двата основни случая на използване на стабилни монети

Макрогуруто Лин Олдън казва, че в момента стабилните монети служат за два основни случая на употреба през това десетилетие.

август 2, 2022 8:18 1 мин. четене