НАЧАЛО Финтех

Revolut ще предлага услуга ‘Купи сега, плати после’ за Европа

юни 26, 2022 13:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut ще предлага услуга ‘Купи сега, плати после’ за Европа

Revolut, финансовото суперприложение с над 18 милиона клиенти в цял свят, пуска в Европа своя продукт за по-късно плащане ("Pay Later"), като продължава да разширява набора си от продукти.

Revolut Pay Later е първият продукт за по-късно плащане в Ирландия, който използва одобрен кредитен лимит, разработен с цел да се съсредоточи върху достъпността, като предоставя на клиента възможност да контролира кога иска да използва Pay Later, вместо да бъде ограничаван до определени партньорства с търговци.

От тази седмица някои клиенти на Revolut в Ирландия ще могат да получат ранен достъп до Pay Later, който постепенно ще се разпространи сред всички потребители в Ирландия – където 1.9 милиона възрастни имат сметка в Revolut. В очакване на записванията за Pay Later, Revolut ще се стреми да предлага продукта на допълнителни пазари от края на 2022 г. и отвъд, като Полша и Румъния ще бъдат следващите пазари, които ще получат достъп до продукта по-късно тази година.

Квалифицираните клиенти могат да използват Pay Later за покупки до максимум 499 евро, с която и да е от своите карти Revolut, включително при плащане с виртуална карта за еднократна употреба на Revolut, която осигурява допълнително ниво на сигурност при онлайн трансакции.

Клиентите могат да разпределят разходите за покупка на три месечни вноски, като първата вноска се заплаща авансово от клиента в момента на покупката, последвана от две месечни вноски. Таксата от 1.65% за покупка се изплаща като част от последните две вноски. Напълно интегрирани в приложението, след като бъдат одобрени, клиентите могат да активират Pay Later в движение с едно докосване. Клиентите могат да преглеждат баланса на Pay Later в раздел „Карти“ и в центъра за Pay Later. Ако клиентът желае да погаси вноските предсрочно, няма допълнителни такси за това.

Независимо дали става въпрос за нова пералня, хотелска резервация или подарък за рожден ден, клиентите могат да използват Pay Later при всеки търговец, който приема Revolut онлайн или в магазин. За разлика от други продукти за плащане на по-късна дата, търговците не се регистрират в Revolut Pay Later и Revolut не им начислява такси за транзакциите. Той предлага и по-стабилна оценка, тъй като одобрява кредитния лимит преди транзакцията, а не предлага метод за разсрочено плащане в точката на продажба.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Axie Infinity е най-популярната NFT общност в 112 държави

Финтех проверява достъпността на клиентите, като се свързва със съществуващите им банкови сметки чрез отворено банкиране. Revolut ще оценява пригодността и достъпността на клиентите на Pay Later чрез процес на подписване на договори.

Pay Later е още един инструмент, който помага на клиентите да управляват разходите си от едно приложение. „Buy Now Pay Later (BNPL)“ пазарът в Европа се очаква да нарасне до $680 милиарда през следващите пет години. Гореспоменатото приложение на Revolut отговаря на нарастващото потребителско търсене на този инструмент за лични финанси, като същевременно го предлага по отговорен начин, със силен акцент върху достъпността и пригодността за клиентите.

Джо Хенеган, главен изпълнителен директор на Revolut за Европа, коментира: „Pay Later е вълнуваща и бързо развиваща се област на личните финанси и потребителските разходи и ние сме развълнувани да добавим Revolut Pay Later към нашето суперприложение за финансови услуги.

Revolut Pay Later дава на нашите клиенти повече контрол и гъвкавост върху личните им финанси по един отговорен начин, като им позволява да разпределят разходите за покупки на три вноски. Това насърчава хората да плащат в рамките на два месеца, вместо да се възползват от овърдрафти и кредитни карти, при които не се поставя същият акцент върху бързото връщане на заетата сума.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене

JPMorgan с търговска марка за портфейл за криптовалути

Банковият гигант JPMorgan е подал заявка за търговска марка за нов портфейл за цифрови активи.

ноември 22, 2022 9:09 1 мин. четене