НАЧАЛО Финтех

Revolut набра $800 милиона в нов кръг финансиране

юли 15, 2021 16:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut набра $800 милиона в нов кръг финансиране

Лондонският финтех Revolut набра $800 милиона в кръг финансиране, воден от SoftBank Vision Fund 2 и Tiger Global Management, според доклад на Sky News. Говорител на Revolut потвърди, че докладът е точен.

Финансовата инжекция дава оценка на Revolut от 24 милиарда британски лири (около $33 милиарда) и го прави най-ценната британска финтех компания в историята. Откакто компанията си осигури финансиране от $500 милиона през февруари 2020 г., нейната оценка нарасна шесткратно.

Стартирал през 2015 г. като приложение и услуга за картови разплащания, предлагаща на пътуващите туристи евтини валутни курсове, Revolut оттогава се превърна в така нареченото „супер приложение„. Сега стартъпът предлага на своите повече от 15 милиона клиенти текуща сметка, застрахователни продукти, инвестиции в акции и набор от инструменти за крипто търговия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ една крачка по-близо до издаване на дигиталното евро

През май Revolut разшири своите крипто възможности, като позволи на някои клиенти да теглят крипто от приложението директно в личните си портфейли за първи път. Компанията, която се стреми да стане лицензирана банка на много от пазарите, на които работи в световен мащаб, също добавя значителен брой токени към своята платформа за търговия, включително Dogecoin и различни DeFi токени.

На 21 юни последният годишен доклад на Revolut подчерта обща загуба за 12-месечния период, завършващ на 12 декември 2020 г., от 168 милиона британски лири – спрямо 107 милиона британски лири за предходната година. Коригираните приходи на стартъпа са нараснали с 57% до 261 милиона британски лири за същия период.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене