НАЧАЛО Алткойни

Рекордна активност на NFT проектите на Solana

септември 12, 2022 16:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекордна активност на NFT проектите на Solana

Активността около NFT, базирани на Solana, нараства въпреки генерално слабия пазар на т.нар. незаменяеми токени.

Информационното табло за данни на The Block Research показва, че броят на NFT, издадени на Solana – или броят на новите NFT, създадени на нейния блокчейн – е нараснал до 312,000 на 7 септември. Тази цифра представлява значително увеличение в сравнение с 39,000 на 4 септември.

В същото време обемите на базираните на Solana NFT се повишиха, като на 6 септември общите обеми на всички пазари достигнаха $11,5 милиона – най-високото ниво от май месец насам. Пазарният дял на Magic Eden, който стартира като пазар, посветен на NFT на Solana, нарасна от 12% в началото на септември до 36,6% на 7 септември.

Повишената активност около обмена с NFT, базирана на Solana, представлява лъч надежда за по-широкия пазар. Обемите на популярните пазари на незаменяеми токени не успяха да се възстановят след рязкото понижение в началото на годината.

Исторически погледнато, базираните на Solana NFT съставляват само малък сегмент от цялостната екосистема за колекционерски предмети, които не подлежат на изпиране, и дигитално изкуство, като най-големите проекти  Bored Apes Yacht Club и Pudgy Penguins са изкарани за първи път на Етериум.

„Спомням си, че някога (миналата година) „някои хора“ се смееха на Solana NFT“, отбеляза Чейс Баркър, ръководител на екосистемата за разработчици във Фондация Solana, в Twitter.


СВЪРЗАНО: Solana преминава през съшия цикъл като Етериум през 2018г., според основател на крипто фонд


В исторически план ниската бариера за навлизане е означавала, че нискокачествените колекции могат да копират по-легитимни проекти на по-ниска цена.

„През последните няколко седмици обаче наблюдаваме пробив в доверието“, каза съоснователят на Metaplex Стивън Хес.

Визирайки предстоящото въвеждане на нова програма за създателите, той добави :

Успяхме да направим убедителна презентация на структурата на разходите: създателите на Metaplex могат да изсекат 1 милион монети наведнъж за 50 SOL .

Понастоящем изработването на монети чрез Metaplex струва $0.30.

Dust Labs – проектът, който стои зад NFT колекцията y00ts и популярната колекция DeGods – обяви по-рано тази седмица набиране на средства в размер на $7 милиона и отбеляза $9.6 милиона във вторични продажби през септември на своята колекция y00ts mint t00b. Сред спонсорите на Dust Labs са FTX, Jump и Solana Ventures.


Успехът на пускането на y00ts илюстрира стабилността на NFT екосистемата на Solana, според основателя на Magic Eden Джосюн Ин.

„Мисля, че хората осъзнават, че Solana все още е доста ликвидна като пазар на NFT въпреки мечите [настроения]“, каза той. „[Тя] премина доста добре, така че отново задвижва вълна на търговия“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Circle разширява обхвата на USDC до 5 нови блокчейна

Стабилната монета USDC официално вече ще бъде налична на пет нови вериги. В допълнение, фирмата издадетел на валутата засилва усилията си за стартиране на нов протокол, който ще улесни безпроблемното прехвърляне на токена между различните блокчейн мрежи.

септември 29, 2022 19:20 1 мин. четене

Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум

Основателят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин казва, че водещата платформа за смарт договори трябва да продължи да се развива в посока на дългосрочна устойчивост.

септември 29, 2022 11:44 1 мин. четене

Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase

Базиран на Етериум алткойн тихомълком се изстреля активи, докато пазарите бяха на зелено в резултат на облекчение.

септември 28, 2022 12:40 1 мин. четене