НАЧАЛО Алткойни

Рекордна активност на NFT проектите на Solana

12.09.2022 16:33 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекордна активност на NFT проектите на Solana

Активността около NFT, базирани на Solana, нараства въпреки генерално слабия пазар на т.нар. незаменяеми токени.

Информационното табло за данни на The Block Research показва, че броят на NFT, издадени на Solana – или броят на новите NFT, създадени на нейния блокчейн – е нараснал до 312,000 на 7 септември. Тази цифра представлява значително увеличение в сравнение с 39,000 на 4 септември.

В същото време обемите на базираните на Solana NFT се повишиха, като на 6 септември общите обеми на всички пазари достигнаха $11,5 милиона – най-високото ниво от май месец насам. Пазарният дял на Magic Eden, който стартира като пазар, посветен на NFT на Solana, нарасна от 12% в началото на септември до 36,6% на 7 септември.

Повишената активност около обмена с NFT, базирана на Solana, представлява лъч надежда за по-широкия пазар. Обемите на популярните пазари на незаменяеми токени не успяха да се възстановят след рязкото понижение в началото на годината.

Исторически погледнато, базираните на Solana NFT съставляват само малък сегмент от цялостната екосистема за колекционерски предмети, които не подлежат на изпиране, и дигитално изкуство, като най-големите проекти  Bored Apes Yacht Club и Pudgy Penguins са изкарани за първи път на Етериум.

“Спомням си, че някога (миналата година) “някои хора” се смееха на Solana NFT”, отбеляза Чейс Баркър, ръководител на екосистемата за разработчици във Фондация Solana, в Twitter.


СВЪРЗАНО: Solana преминава през съшия цикъл като Етериум през 2018г., според основател на крипто фонд


В исторически план ниската бариера за навлизане е означавала, че нискокачествените колекции могат да копират по-легитимни проекти на по-ниска цена.

“През последните няколко седмици обаче наблюдаваме пробив в доверието”, каза съоснователят на Metaplex Стивън Хес.

Визирайки предстоящото въвеждане на нова програма за създателите, той добави :

Успяхме да направим убедителна презентация на структурата на разходите: създателите на Metaplex могат да изсекат 1 милион монети наведнъж за 50 SOL .

Понастоящем изработването на монети чрез Metaplex струва $0.30.

Dust Labs – проектът, който стои зад NFT колекцията y00ts и популярната колекция DeGods – обяви по-рано тази седмица набиране на средства в размер на $7 милиона и отбеляза $9.6 милиона във вторични продажби през септември на своята колекция y00ts mint t00b. Сред спонсорите на Dust Labs са FTX, Jump и Solana Ventures.

Успехът на пускането на y00ts илюстрира стабилността на NFT екосистемата на Solana, според основателя на Magic Eden Джосюн Ин.

“Мисля, че хората осъзнават, че Solana все още е доста ликвидна като пазар на NFT въпреки мечите [настроения]”, каза той. “[Тя] премина доста добре, така че отново задвижва вълна на търговия”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) може да се срине – какво трябва да знаем

Анализатор и търговец на криптовалути, познат като Credible Crypto, изрази песимистична прогноза за цената на Cardano (ADA).

21.04.2024 7:00 1 мин. четене

AI прогноза за цената на Solana за следващата седмица

По-рано днес световният пазар на криптовалути се сблъска с волатилност, предизвикана от ескалиращото напрежение в Близкия изток.

20.04.2024 22:00 1 мин. четене

Отпразнува ли Илон Мъск “Денят на Dogecoin”?

Днес, 20 април, глобалната общност на Dogecoin празнува “Денят на DOGE”. Интересно е, че тазгодишният празник съвпадна точно с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

20.04.2024 21:00 1 мин. четене

Цената на Cardano може да скочи със 75% – време за покупка?

През последните месеци на 2023 г. и до края на март 2023 г. Cardano (ADA) показа значителни обещания, като изглеждаше готов за възходяща траектория, белязана от последователни етапи на по-високи върхове и по-високи дъна.

20.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.