НАЧАЛО Регулации

Регулаторите пренебрегват информация за измами в крипто сектора – дали е нарочно?

февруари 20, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите пренебрегват информация за измами в крипто сектора – дали е нарочно?

Главният изпълнителен директор на Kraken, Джеси Пауъл и главният изпълнителен директор и основател на Custodia Bank, Кейтлин Лонг изразиха недоволството си от регулаторните органи в сектора на криптовалутите.

Лонг твърди, че е предоставила на правоприлагащите органи доказателства за вероятни престъпления, извършени от компания, подговяща голяма измама с криптовалута, месеци преди тя да се срине, оставяйки милиони клиенти със загуби.

Пауъл е имал подобен опит и е разочарован, че регулаторите са пренебрегнали “огромните червени флагове и очевидно незаконната дейност”, които той посочва от години.

И Пауъл, и Лонг изразиха недоволството си, че техните компании се използват като пример за измама, когато през цялото време са се опитвали да постъпват правилно.

Предизвикателството пред банковите регулатори

Лонг предупреди банковите регулатори за потенциалните рискове от масови източвания на банките, обслужващи криптовалутната индустрия, преди да се случат действителните източвания. Тя обаче смята, че предупрежденията ѝ са били погребани в дебрите на бюрокрацията и регулаторите са пренебрегнали опасенията ѝ.

Наскоро Съветът на федералният резерв отхвърли молбата на Custodia Bank да стане член на Системата на федералния резерв.

Сравнение с пазара на взаимни фондове

Лонг заяви, че криптовалутния пазар е сравним с пазара на взаимни фондове. През 30-те години на миналия век той е бил изпълнен с лоши участници и измами.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда цел от $180,000 за актива


Вместо обаче да осуети изцяло пазара, президентът Франклин Д. Рузвелт разработил правила, които помогнали да се отстранят измамите, без да се убие потенциалът на взаимните фондове. Лонг смята, че САЩ трябва да направят същото с криптовалутите.

Регулаторен подход за сектора на криптовалутите

Лонг предполага, че САЩ трябва да работят с надеждни хора от криптовалутната индустрия, за да разработят регулаторен подход, който да не осуетява иновативния потенциал на индустрията.

Тя смята, че репресиите на Вашингтон срещу криптовалутите само ще изтласкат рисковете в сянка, оставяйки регулаторните органи да “стрелят в тъмното”, когато заплахите се появяват на неочаквани места. Смята се, че индустрията се нуждае от регулаторна рамка, която да балансира между иновациите и защитата на потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене

“Криптовалутите нямат фундаментална стойност”, твърди доклад на администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън наскоро публикува икономически доклад, в който подробно се разглеждат Биткойн и криптоактивите.

март 23, 2023 11:00 2 мин. четене

Подходът на SEC подкосява иновациите, твърди директорът на SkyBridge Capital

САЩ се нуждаят от повече инициативи в подкрепа на крипто, за да балансират регулаторните правомощия на SEC – изпълнителен директор на SkyBridge Capital.

март 23, 2023 8:00 2 мин. четене

САЩ изследват мерки срещу потенциално разрастване на банковата криза

Горната граница на депозитното застраховане в рамките на FDIC е $250,000, но неотдавнашните банкови сривове доведоха до дискусии за увеличаване на тази сума.

март 22, 2023 17:00 2 мин. четене