НАЧАЛО Крипто Крими

Регулирана от ОАЕ крипто борса съобщи за пробив на сигурността

14.05.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулирана от ОАЕ крипто борса съобщи за пробив на сигурността

Rain, регулиранa крипто борса, базирана в Бахрейн, призна за значителен пробив в сигурността, довел до загубата на $14.8 милиона. Въпреки това борсата уверява своите клиенти, че всичките им средства са защитени.

Съобщава се, че на 29 април 2024 г. Rain е претърпяла сериозен пробив в сигурността, като блокчейн експертът, познат като “ZachXBT” разкри, че са загубени $14.8 милиона. Откраднатите средства са били разпределени в портфейли, съдържащи 137.9 BTC и 1,881 ETH, които не са били докосвани след атаката.

ZachXBT предположи, че Rain вероятно е била подложен на експлойт, с подозрителни изходящи потоци от неговите портфейли с BTC, ETH, SOL и XRP. Откраднатите средства бързо са били прехвърлени към борси и обмени за BTC и ETH.

В отговор от Rain разгледаха проблема в публикация, като увери клиентите, че ситуацията е разрешена и са предприети необходимите мерки за защита на средствата на клиентите. Те подчертаха, че всички клиентски средства се съхраняват сигурно на база 1:1, като се спазват строги регулаторни стандарти и правила за сигурност.

Rain Group заяви, че е покрила всички потенциални загуби, произтичащи от инцидента, като гарантира, че интересите на клиентите са защитени. Борсата продължава да функционира, като предлага крипто покупки, продажби, изпращане, получаване, както и депозити и тегления на фиатни пари.

Освен това от платформата заявиха ангажимента си да сътрудничат изцяло на правните и регулаторните органи, за да се справят с проблема по подходящ начин.

Инцидентът подчерта по-широкия въпрос за защитата на средствата на централизираните крипто борси, като през последните години инвеститорите загубиха сериозни суми заради хакове и експлойти.

Rain се регулира както от Abu Dhabi Global Market в ОАЕ, така и от Централната банка на Бахрейн. През 2022 г. борсата набра $110 милиона финансиранe, съвместно ръководен от Paradigm и Kleiner Perkins, с участието на различни страни, включително Coinbase Ventures, Global Founders Capital, MEVP, Cadenza Ventures и CMT Digital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.