НАЧАЛО Други

Рецесията вече е тук, твърдят от централната банка на Англия

ноември 5, 2022 13:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията вече е тук, твърдят от централната банка на Англия

Английската централна банка предупреди, че Великобритания се насочва към най-дългата рецесия в съвременната история.

Комитетът по паричната политика вчера гласува със 7:2 гласа в полза на повишаването на лихвения процент. В опит да се сведе до минимум инфлацията бе взето решение ставката да се повиши от 2.25% на 3%. Също така се очаква инфлацията да достигне своя връх от 11%, а безработицата – 6.5%.

За прогнозата, направена от Английската централна банка съобщи вестник Evening Standard. Според информацията се предвижда БВП на страната да спадне с 0.75% през втората половина на 2022 г. и да продължи да бъде в рецесия през цялата 2023 г., и първите 6 месеца от 2024 г., преди да започне възход.

Канцлерът на хазната – Джереми Хънт сподели:

Инфлацията е врагът и тежи на семействата, пенсионерите и бизнеса в цялата страна. Ето защо приоритет номер едно на това правителство е овладяването на инфлацията и днес банката предприе действия в съответствие с целта си да върне инфлацията към целевите стойности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези два алткойна са позиционирани за печалби – Smart Contracter


Според него разумните пари и стабилната икономика са най-добрите начини да се постигнат по-ниски лихви по ипотечните кредити, повече работни места и дългосрочен растеж.

В заключение Хънт добави :

Най-важното нещо, което правителство на Обединеното кралство може да направи в момента е да възстанови стабилността, да оправи публичните ни финанси и да намали дълга, така че увеличението на лихвените проценти да бъде възможно най-ниско.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.