НАЧАЛО Други

Рецесията вече е тук, твърдят от ценетралната банка на Англия

ноември 5, 2022 13:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията вече е тук, твърдят от ценетралната банка на Англия

Английската централна банка предупреди, че Великобритания се насочва към най-дългата рецесия в съвременната история.

Комитетът по паричната политика вчера гласува със 7:2 гласа в полза на повишаването на лихвения процент. В опит да се сведе до минимум инфлацията бе взето решение ставката да се повиши от 2.25% на 3%. Също така се очаква инфлацията да достигне своя връх от 11%, а безработицата – 6.5%.

За прогнозата, направена от Английската централна банка съобщи вестник Evening Standard. Според информацията се предвижда БВП на страната да спадне с 0.75% през втората половина на 2022 г. и да продължи да бъде в рецесия през цялата 2023 г., и първите 6 месеца от 2024 г., преди да започне възход.

Канцлерът на хазната – Джереми Хънт сподели:

Инфлацията е врагът и тежи на семействата, пенсионерите и бизнеса в цялата страна. Ето защо приоритет номер едно на това правителство е овладяването на инфлацията и днес банката предприе действия в съответствие с целта си да върне инфлацията към целевите стойности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези два алткойна са позиционирани за печалби – Smart Contracter


Според него разумните пари и стабилната икономика са най-добрите начини да се постигнат по-ниски лихви по ипотечните кредити, повече работни места и дългосрочен растеж.

В заключение Хънт добави :

Най-важното нещо, което правителство на Обединеното кралство може да направи в момента е да възстанови стабилността, да оправи публичните ни финанси и да намали дълга, така че увеличението на лихвените проценти да бъде възможно най-ниско.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене