НАЧАЛО Други

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

Понастоящем тези водещи индикатори, анализирани от Conference Board, известна организация с нестопанска цел за анализи и членство в бизнес организации, показват нива, съответстващи на тези, които исторически се свързват с рецесии.

Тези констатации бяха споделени от финансовия анализатор Game of Trades на 30 май.

От Game of Trades подчертаха, че настоящият спад на съставния индекс, който включва десет показателя, обхващащи различни икономически дейности като ръст на работните места, жилищно строителство и цени на акциите, отразява моделите, наблюдавани по време на предишните рецесии през 70-те, началото на 80-те, 1991, 2001, 2007-2009 и 2020 г.

Едновременно с това се наблюдава безпрецедентен спад на депозитите в търговските банкови институции, както бе подчертано от Game of Trades в отделен туит от 30 май. Това свиване беше описано като “Най-дълбокото свиване. някога.

В допълнение към тези опасения Робърт Кийосаки, прочутият автор на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко“, обърна внимание на Германия, най-голямата икономика в Европейския съюз (ЕС), която изпада в рецесия след множество големи банкови фалити.

Кийосаки смята, че това е предупредителен знак, че и други страни, включително САЩ, са застрашени от сериозен икономически спад. Той дори предупреди аудиторията си да не държи парите си в местни банки, предвид предполагаемите опасности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.