НАЧАЛО Други

Рестриктивните правила за криптовалутите в САЩ са в полза на Китай според директора на Coinbase

май 31, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рестриктивните правила за криптовалутите в САЩ са в полза на Китай според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг предупреди за потенциалните последици от рестриктивните политики за криптовалутите в САЩ, предполагайки, че държави като Китай в крайна сметка биха могли да получат предимство.

В статия за MarketWatch от 30 май Армстронг подчерта значението на признаването на криптовалутата като трансформираща технология, която се простира отвъд индивидуалните транзакции.

Той изтъкна потенциала ѝ да революционизира различни сектори, включително финансите, веригите на доставки и социалните медии, като предлага по-бърза, по-евтина, по-частна и достъпна платформа.

Армстронг призова създателите на политики да осигурят регулаторна яснота за крипто индустрията, като защитават потребителите и същевременно разгръщат пълния ѝ потенциал.

Coinbase специално поиска яснота от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ по отношение на класифицирането на дигиталните активи като ценни книжа, като се застъпи срещу подхода на агенцията за “регулиране чрез прилагане”.

Армстронг също така отбелязва усилията на Хонконг за позиционирането му като глобален крипто център, като подчертава стремежа на Китай да предизвика САЩ като световен финансов лидер, както се вижда от неотдавнашното въвеждане на дигиталния юан.

Неприемането на цялостно крипто законодателство в САЩ може да доведе до необходимостта от скъпоструващи усилия за наваксване на изоставането, за да се възвърнат иновациите, дори и при колосални и постоянни усилия, които може да се окажат твърде закъснели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.