НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF може да стане реалност още тази година – ето защо

октомври 18, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF може да стане реалност още тази година – ето защо

Майк Новограц, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, компания за управление на криптоактиви, изрази увереност, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще одобри спот Биткойн ETF в рамките на настоящата година.

Новограц цитира положителния диалог между емитентите на Биткойн ETF и SEC като обещаващ знак за скорошно одобрение.

При участието си в Squawk Box на 18 октомври Новограц изрази убеждението си, че SEC ще даде зелена светлина на спот Биткойн ETF през 2023 г. Той изтъкна продължаващата комуникация между SEC и емитентите на Биткойн ETF-ите като положително развитие.

Новограц подчерта значението на това, че SEC не оспорва решението на Grayscale, и спомена за потенциалното преразглеждане на заявлението на на компанията за преобразуване на GBTC в спот Биткойн ETF. Той твърди, че въпросът вече не е “дали“, а по-скоро “кога” ще се случи.

BlackRock, най-големият мениджър на активи, също изрази ангажираност с тази кауза. Главният изпълнителен директор Лари Финк разкри, че са получили многобройни запитвания за Биткойн ETF от клиенти.

ETF анализаторът на Bloomberg Джеймс Сейфарт подчерта неотдавнашните ревизии, предложени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за емитентите на спот Биткойн ETF-и.

Те обхващат дискусии относно попечителските споразумения, спазването на GAAP, оповестяването на рисковете и съображенията относно потреблението на електроенергия при добива. Сейфарт смята, че това са окуражаващи знаци, че SEC сериозно обмисля одобряването на спот Биткойн ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.