НАЧАЛО Крипто Крими

Разследват една от най-големите крипто борси в света заради нарушаване на законите

07.02.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разследват една от най-големите крипто борси в света заради нарушаване на законите

Финансовите надзорници на Южна Корея насочиха вниманието си към OKX, третата по големина в света борса за фючърси върху криптовалути.

Звеното за финансово разузнаване (FIU) на страната започна разследване на операциите на борсата на територията на Южна Корея, предизвикано от твърдения за неправомерни действия.

Изглежда, че OKX може да е заобиколила разпоредбите, като е извършвала недекларирани дейности в рамките на страната, както се подчертава от неотдавнашните констатации, докладвани на FIU от Асоциацията на борсите за дигитални активи (DAXA). Разследването е насочено конкретно към маркетинговите практики на OKX, за които се твърди, че са включвали използването на местни инфлуенсъри за привличане на корейски потребители. Тази стратегия предизвика значителни правни и етични опасения.

Липсата на поддръжка на корейски език на уебсайта на OKX допълнително влоши ситуацията, привличайки вниманието на финансовите органи, които подчертават значението на прозрачните сделки с корейски клиенти.

Спазването на законите на Южна Корея е от решаващо значение за крипто борсите, които се стремят да обслужват нарастващата потребителска база в страната, която се очаква да достигне 12.02 милиона до 2028 г.

Въпреки това, рекламните усилия на OKX, особено в платформата Telegram, предполагат целенасочен опит за навигиране на регулаторните изисквания.

Експертите твърдят, че дейностите на OKX могат да нарушат Закона за специфичната финансова информация, особено когато са насочени към корейските потребители чрез влиятелни лица в социалните медии. Продължаващото разследване на FIU подчертава значението на спазването на нормативните изисквания и защитата на инвеститорите в сектора на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Бившият сътрудник на Сам Банкман-Фрийд ще влезе в съда през май

Райън Салейм, който преди това е бил съизпълнителен директор на FTX Digital Markets, ще се яви пред нюйоркски съд на 1 май за произнасяне на присъда след признаване на вината му по две обвинения в престъпление.

24.02.2024 13:00 2 мин. четене

Съоснователят на Axie Inifinity изгуби милиони в скорошен крипто хак

Днес Джеф “Jihoz” Зирлин, съосновател, известен с работата си в Axie Infinity и Ronin Network, разкри тревожно събитие.

24.02.2024 11:00 1 мин. четене

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.