НАЧАЛО Регулации

Американски сенатор призовава Конгреса да следи спот крипто пазарите

07.02.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски сенатор призовава Конгреса да следи спот крипто пазарите

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън подчерта спешната необходимост законодателите да установят федерални регулаторни стандарти за индустрията на криптовалутите.

Йелън, която е и председател на Съвета за надзор на финансовата стабилност (FSOC), изтъкна пропуските в регулаторните правомощия по отношение на дигиталните активи.

Тя подчерта, че е важно Конгресът да се заеме с тези пропуски, отбелязвайки рисковете, свързани с криптовалутите, като например потенциални масови бягства от платформи за класа активи и нестабилност на цените на криптоактивите.

В отговор на споменаването от страна на председателя на Комитета Патрик Макхенри на два двупартийни законопроекта, свързани със стабилните монети и структурата на криптопазара, Йелън изрази резерви, като заяви, че тези усилия са недостатъчни.

Тя подчерта рисковете, които стабилните монети представляват за финансовата система, както бе подчертано от FSOC и от Работната група на президента по финансовите пазари. Йелън приветства усилията на Конгреса за създаване на регулаторна рамка за намаляване на тези рискове.

Въпреки че някои щати, включително Ню Йорк и Уайоминг, са въвели свои собствени регулаторни насоки за емитентите на стабилни монети, Йелън аргументира необходимостта от федерална политика. Въпреки че Законът за яснота при разплащанията със стабилни монети запазва правомощията на щатските регулатори, Йелън настоява за важността на федерален регулаторен минимум, приложим в цялата страна.

Забележките на Йелън бяха направени по време на годишното изслушване за преглед на доклада на FSOC, който определи дигиталните активи като риск за финансовата стабилност и призова Конгреса да предостави правомощия за регулиране на спот пазарите на федерална агенция. По-късно през седмицата тя трябва да се яви пред Сената, за да обсъди същия доклад.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.