НАЧАЛО Други

Разкриха озадачаващ заговор за манипулиране на цената на Биткойн

октомври 12, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разкриха озадачаващ заговор за манипулиране на цената на Биткойн

По време на съдебния процес срещу Сам Банкман-Фриjд, създател на борсата за криптовалути FTX, общността беше зашеметена от разкритията, направени от Каролин Елисън, негов бивш партньор и предишен ръководител на Alameda Research.

Свидетелските показания на Елисън разкриха потенциална схема за манипулиране на цената на Биткойн (BTC). Тя се позова на съобщение, в което се посочва:

Продължавайте да продавате BTC, ако надхвърли $20,000.

Тази информация предполага съгласувани усилия за поддържане на стойността на криптовалутата под прага от $20,000. Подобни предполагаеми интервенции биха могли да окажат значително въздействие върху динамиката на пазара на дигиталната валута.

Освен това Елисън изрази допълнителни опасения относно финансовите практики в екосистемата на FTX. Според нея под ръководството на Банкман-Фрийд до септември 2022 г. Alameda Research е заела от клиенти на FTX значителна сума от $13 милиарда.

Тези средства са били използвани за уреждане на дългове и като обезпечение за различни инвестиции, което предизвика запитвания относно финансовата прозрачност на платформата.

Елисън също така разказа за потенциално обезпокоителен инцидент, свързан с Genesis, платформа за кредитиране на дребно. Според нейния разказ Genesis е поискала от FTX $500 милиона, когато е била изправена пред неизбежна неплатежоспособност.

Въпреки съмненията относно автентичността на транзакцията, Банкман-Фрийд все пак я е инструктирал да преведе средствата на Genesis.

С напредването на процеса стратегията на защитата става очевидна. Наскоро съдия Люис А. Каплан отхвърли искането на правния екип на Банкман-Фрийд да представи доказателства, свързани с ролята на адвоката при формулирането на заемите, отпуснати от Alameda Research, по време на кръстосания разпит на Гари Уанг, бившия главен технологичен директор на FTX.

Това решение последва молбата на защитата за подобен кръстосан разпит на Елисън, в която се предполагаше, че Банкман-Фрийд я е посъветвал да активира функциите за автоматично изтриване на някои от акаунтите си за съобщения. Защитата твърди, че подчертаването на участието на правните екипи на Alameda или FTX може да покаже, че няма престъпни намерения, независимо от обвиненията.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.