НАЧАЛО Крипто Крими

Разбиха крипто схема за $1 милиард в Турция: Има 127 задържани обвиняеми

31.05.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разбиха крипто схема за $1 милиард в Турция: Има 127 задържани обвиняеми

В рамките на операцията, наречена "CYBERGÖZ-42", правоприлагащите органи на Турция са извършили обиски срещу лица, участващи в осъществяването на сложни измамни схеми.

Минисърът на вътрешните работи на страната Али Йерликая разкри, че са задържани 127 заподозрени, които незаконно са натрупали печалби на обща стойност $1 милиард.

Операцията “CYBERGÖZ-42” обхващаща 21 провинции с център Анкара е била насочена към лица, участващи в сложни измамни схеми, обещаващи “висока печалба с нулев риск” чрез предполагаемата платформа за търговия с криптоактиви “Smart Trade Coin”.

Според споделената информация:

Под надзора на Главна дирекция “Сигурност”, отдел “Борба с киберпрестъпленията”, и в сътрудничество с дирекция “Сектор за борба с киберпрестъпленията” на полицейското управление на провинция Анкара, бяха проведени операции в Анкара и околните провинции като Анталия, Истанбул, Измир, Ескишехир, Ушак, Айдън, Мугла, Кютахия, Чорум, Балъкесир, Денизли, Адана, Бурса, Малатия, Текирдаг, както и в Испарта, Карабук, Коня, Ширнак и Самсун.

Йерликая също така сподели, че заподозрените са примамвали гражданите да инвестират в тяхната схема, обещавайки “висока печалба с нулев риск” чрез предполагаемата платформа за търговия с крипто активи “Smart Trade Coin“, продавайки бот приложения, улесняващи автоматичните транзакции за покупко-продажба, и примамвайки съществуващите потребители в Понци схема, гарантирайки печалби при набиране на нови потребители.

Съгласно коментарите на Йерликая са задържани 127 заподозрени лица, участвали в организирането на международна схема.

В резултат на операциите министър разкри, че властите са иззели 177 недвижими имота, 61 движими активи на стойност 1 милиард лири, 1 нелицензирано огнестрелно оръжие, 1 празен патрон за огнестрелно оръжие и множество дигитални материали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

Прехвърлянето на неактивни средства, откраднати от Orbit Chain през декември миналата година привлече вниманието на общността.

10.06.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.