НАЧАЛО Крипто Крими

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

29.05.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

Саламе, който е бил съизпълнителен директор на FTX Digital Markets Ltd., получи присъдата си в съдебна зала в Манхатън.

Федералните прокурори отбелязаха, че Саламе може да задържи своето Porsche 911 Turbo S от 2021 г., което е закупил по време на възхода на FTX. Въпреки това Саламе се съгласи да върне активи на стойност $1.5 милиарда, свързани с престъпления, касаещи FTX, и трябва да плати $1,500 за поддръжката на автомобила.

Преди това Саламе сключи споразумение за признаване на вина, като призна, че е нарушил закона за финансиране на предизборни кампании и е управлявал нелицензиран бизнес за предаване на пари. Прокурорите твърдят, че Саламе е изтеглил над $5 милиона в криптовалути от FTX, когато борсата се срина поради тегленията на клиенти през ноември 2022 г.

Въпреки опитите да сътрудничи, приносът на Саламе беше сметнат за „относително малък“ в сравнение с други вътрешни лица. Прокурорът на САЩ Дамиан Уилямс заяви, че Саламе е развивал интересите на FTX чрез незаконно политическо влияние и нелицензирани парични трансфери, помагайки за незаконното разрастване на борсата.

Саламе не е оказал официално съдействие на правителството и не се е срещнал с прокурорите. Други бивши сътрудници на FTX, които свидетелстват срещу основателя Сам Банкман-Фрийд, очакват присъдите си, а през март самият Банкман-Фрийд получи присъда от 25 години затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1 мин. четене

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.