НАЧАЛО Други

Расте броят на финансовите институции планиращи търговия с криптовалути

май 25, 2018 11:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Расте броят на финансовите институции планиращи търговия с криптовалути

Thomson Reuters наскоро публикува съобщение, което разкрива интересни резултати от проучването на финансовите институции, планиращи да предоставят услуги за търговия с криптовалути.

Канадската фирма за масови медии проучи над 400 търговски дружества. Eikon, една от услугите на Thomson Reuters, използва собствения софтуер  за проследяване на финансовите данни, свързани с криптовалути и другите класове активи.


Според съобщението в пресата, приблизително 20% от анкетираните компании заявяват, че биха могли да осигурят на клиентите си платформа за търговия с криптовалути „през следващите между 3 и 12 месеца“.

Около 70% от участващите в проучването заявяват, че обмислят интергрирането на търговия с криптовалути още през 2018 г.

Neill Penny, съпредседател на борсата в Thomson Reuters, призна, че:

Криптовалутите са все още сравнително малка част от пазара за търговия, но това проучване показва, че този сегмент от нишата започва да навлиза в основния поток на финансовите услуги. Това е огромна промяна спрямо миналата година. 

Като цяло основана в Торонто, Канада, Thomson Reuters е голяма компания, която се занимава с финансова информация, чиито акции са регистрирани на Нюйоркската фондова борса (NYSE: TRI) и на фондовата борса в Торонто (TSX: TRI). Поради значително увеличение на заявките от клиенти, които искат да търгуват с криптовалути, особено през последните 6 месеца, традиционните финансови компании като Thomson Reuters трябваше да разпределят ресурси за развиване на платформи за търговия с криптовивалути за своите клиенти.

Растящ момент за криптокомпозициите


Майкъл Гу, ръководител на развитието на пазара за валутна търговия в Thomson Reuters, заяви, че възходът на пазара на криптовалутите вече е факт. Той добави, че услугата Cryptocurrency Real Times е за спомагане създаването на „ефикасна“ и „прозрачна“ търговска среда, която е от съществено значение за гарантиране на „стабилността на търговията с криптовалути“.

Базираната в Лондон компания LMAX Exchange Group, ще предлага и услуги за търговия с криптовалути на своите клиенти. Компанията разработва регулирана платформа за търговия с дигитални активи за институционални инвеститори, които все още не са направили значителни инвестиции в тези валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене