НАЧАЛО Други

Расте броят на финансовите институции планиращи търговия с криптовалути

май 25, 2018 11:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Расте броят на финансовите институции планиращи търговия с криптовалути

Thomson Reuters наскоро публикува съобщение, което разкрива интересни резултати от проучването на финансовите институции, планиращи да предоставят услуги за търговия с криптовалути.

Канадската фирма за масови медии проучи над 400 търговски дружества. Eikon, една от услугите на Thomson Reuters, използва собствения софтуер  за проследяване на финансовите данни, свързани с криптовалути и другите класове активи.


Според съобщението в пресата, приблизително 20% от анкетираните компании заявяват, че биха могли да осигурят на клиентите си платформа за търговия с криптовалути „през следващите между 3 и 12 месеца“.

Около 70% от участващите в проучването заявяват, че обмислят интергрирането на търговия с криптовалути още през 2018 г.

Neill Penny, съпредседател на борсата в Thomson Reuters, призна, че:

Криптовалутите са все още сравнително малка част от пазара за търговия, но това проучване показва, че този сегмент от нишата започва да навлиза в основния поток на финансовите услуги. Това е огромна промяна спрямо миналата година. 

Като цяло основана в Торонто, Канада, Thomson Reuters е голяма компания, която се занимава с финансова информация, чиито акции са регистрирани на Нюйоркската фондова борса (NYSE: TRI) и на фондовата борса в Торонто (TSX: TRI). Поради значително увеличение на заявките от клиенти, които искат да търгуват с криптовалути, особено през последните 6 месеца, традиционните финансови компании като Thomson Reuters трябваше да разпределят ресурси за развиване на платформи за търговия с криптовивалути за своите клиенти.

Растящ момент за криптокомпозициите


Майкъл Гу, ръководител на развитието на пазара за валутна търговия в Thomson Reuters, заяви, че възходът на пазара на криптовалутите вече е факт. Той добави, че услугата Cryptocurrency Real Times е за спомагане създаването на „ефикасна“ и „прозрачна“ търговска среда, която е от съществено значение за гарантиране на „стабилността на търговията с криптовалути“.

Базираната в Лондон компания LMAX Exchange Group, ще предлага и услуги за търговия с криптовалути на своите клиенти. Компанията разработва регулирана платформа за търговия с дигитални активи за институционални инвеститори, които все още не са направили значителни инвестиции в тези валути.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене