НАЧАЛО Други

Рапърът Akon със собствена криптовалута

ЮНИ. 21, 2018 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рапърът Akon със собствена криптовалута

Рапърът и певец Akon обяви създаването на собствена криптoвалута за употреба в новия си африкански "Akon Crypto City" (крипто град), бе съобщено на 19-ти юни.

 


По време на филмовият фестивал в Кан, роденият в Сенегал Аkon заяви, че неговата криптовалута Akoin, ще бъде достъпна до две седмици, за да бъде използвана в 2000-те дка земя, която наскоро му бе дадена от президента на Сенегал.

Новият крипто град на Akon се описва като "100% крипто базиран град с Akоin в центъра на транзакционния живот, смесвайки водещите дизайни на Smart City с празно платно за криптонизиране на ежедневните ни човешки и бизнес обмени, за намиране на радикален нов начин на съществуване. "


Аkon, който вече бе замесен в доставянето на слънчева енергия в Африка чрез проекта си Lighting Africa, заяви, че въвеждането на криптовалута в Африка може да помогне на овластяването на обществеността:

Мисля, че блокчейн и криптото могат да бъдат спасители на Африка по много начини, защото връщат властта на хората и връщат сигурността обратно във валутната система и също така позволяват на хората да я използват по начини, и да не позволяват на правителството да прави онези неща, които ги дърпат надолу.

Когато беше запитан за спецификата на технологията, Akon премълча, отбелязвайки: "Аз идвам с концепциите и нека задръстеняците го мислят."

Певецът споменава и възможността да се кандидатира за президента на САЩ през 2020 г., представяйки си бъдещ дебат между себе си, сегашния президент Доналд Тръмп и рапъра Kanye West:

И сцената за дебатът ще се постави там, където всичко се фокусира върху мен. Аз ще вляза с екип толкова луд, човече, че всичко ще е наред. Не държа езика си. Начинът, по който го гледам, печелям или губя, поне давам тласък на движението и на разговора.

И криптовалутата и президентските амбиции на Akon отразяват тези на Джон Макафи, известен крипто ентусиаст. Макафи обяви наскоро, че ще пусне собствената си фиатна валута, подкрепена от крипто, както и планира да се кандидатира за президент, за да получи по-широка платформа за популяризиране на криптовалутите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света