НАЧАЛО Други

Рапърът Akon със собствена криптовалута

ЮНИ. 21, 2018 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рапърът Akon със собствена криптовалута

Рапърът и певец Akon обяви създаването на собствена криптoвалута за употреба в новия си африкански "Akon Crypto City" (крипто град), бе съобщено на 19-ти юни.

 


По време на филмовият фестивал в Кан, роденият в Сенегал Аkon заяви, че неговата криптовалута Akoin, ще бъде достъпна до две седмици, за да бъде използвана в 2000-те дка земя, която наскоро му бе дадена от президента на Сенегал.

Новият крипто град на Akon се описва като "100% крипто базиран град с Akоin в центъра на транзакционния живот, смесвайки водещите дизайни на Smart City с празно платно за криптонизиране на ежедневните ни човешки и бизнес обмени, за намиране на радикален нов начин на съществуване. "


Аkon, който вече бе замесен в доставянето на слънчева енергия в Африка чрез проекта си Lighting Africa, заяви, че въвеждането на криптовалута в Африка може да помогне на овластяването на обществеността:

Мисля, че блокчейн и криптото могат да бъдат спасители на Африка по много начини, защото връщат властта на хората и връщат сигурността обратно във валутната система и също така позволяват на хората да я използват по начини, и да не позволяват на правителството да прави онези неща, които ги дърпат надолу.

Когато беше запитан за спецификата на технологията, Akon премълча, отбелязвайки: "Аз идвам с концепциите и нека задръстеняците го мислят."

Певецът споменава и възможността да се кандидатира за президента на САЩ през 2020 г., представяйки си бъдещ дебат между себе си, сегашния президент Доналд Тръмп и рапъра Kanye West:

И сцената за дебатът ще се постави там, където всичко се фокусира върху мен. Аз ще вляза с екип толкова луд, човече, че всичко ще е наред. Не държа езика си. Начинът, по който го гледам, печелям или губя, поне давам тласък на движението и на разговора.

И криптовалутата и президентските амбиции на Akon отразяват тези на Джон Макафи, известен крипто ентусиаст. Макафи обяви наскоро, че ще пусне собствената си фиатна валута, подкрепена от крипто, както и планира да се кандидатира за президент, за да получи по-широка платформа за популяризиране на криптовалутите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света