НАЧАЛО Други

Рапърът Akon със собствена криптовалута

юни 21, 2018 13:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рапърът Akon със собствена криптовалута

Рапърът и певец Akon обяви създаването на собствена криптoвалута за употреба в новия си африкански "Akon Crypto City" (крипто град), бе съобщено на 19-ти юни.

По време на филмовият фестивал в Кан, роденият в Сенегал Аkon заяви, че неговата криптовалута Akoin, ще бъде достъпна до две седмици, за да бъде използвана в 2000-те дка земя, която наскоро му бе дадена от президента на Сенегал.

Новият крипто град на Akon се описва като „100% крипто базиран град с Akоin в центъра на транзакционния живот, смесвайки водещите дизайни на Smart City с празно платно за криптонизиране на ежедневните ни човешки и бизнес обмени, за намиране на радикален нов начин на съществуване. „

Аkon, който вече бе замесен в доставянето на слънчева енергия в Африка чрез проекта си Lighting Africa, заяви, че въвеждането на криптовалута в Африка може да помогне на овластяването на обществеността:

Мисля, че блокчейн и криптото могат да бъдат спасители на Африка по много начини, защото връщат властта на хората и връщат сигурността обратно във валутната система и също така позволяват на хората да я използват по начини, и да не позволяват на правителството да прави онези неща, които ги дърпат надолу.

Когато беше запитан за спецификата на технологията, Akon премълча, отбелязвайки: „Аз идвам с концепциите и нека задръстеняците го мислят.“

Певецът споменава и възможността да се кандидатира за президента на САЩ през 2020 г., представяйки си бъдещ дебат между себе си, сегашния президент Доналд Тръмп и рапъра Kanye West:

И сцената за дебатът ще се постави там, където всичко се фокусира върху мен. Аз ще вляза с екип толкова луд, човече, че всичко ще е наред. Не държа езика си. Начинът, по който го гледам, печелям или губя, поне давам тласък на движението и на разговора.

И криптовалутата и президентските амбиции на Akon отразяват тези на Джон Макафи, известен крипто ентусиаст. Макафи обяви наскоро, че ще пусне собствената си фиатна валута, подкрепена от крипто, както и планира да се кандидатира за президент, за да получи по-широка платформа за популяризиране на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене