НАЧАЛО Други

Рапърът Akon със собствена криптовалута

юни 21, 2018 13:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рапърът Akon със собствена криптовалута

Рапърът и певец Akon обяви създаването на собствена криптoвалута за употреба в новия си африкански "Akon Crypto City" (крипто град), бе съобщено на 19-ти юни.

По време на филмовият фестивал в Кан, роденият в Сенегал Аkon заяви, че неговата криптовалута Akoin, ще бъде достъпна до две седмици, за да бъде използвана в 2000-те дка земя, която наскоро му бе дадена от президента на Сенегал.

Новият крипто град на Akon се описва като „100% крипто базиран град с Akоin в центъра на транзакционния живот, смесвайки водещите дизайни на Smart City с празно платно за криптонизиране на ежедневните ни човешки и бизнес обмени, за намиране на радикален нов начин на съществуване. „

Аkon, който вече бе замесен в доставянето на слънчева енергия в Африка чрез проекта си Lighting Africa, заяви, че въвеждането на криптовалута в Африка може да помогне на овластяването на обществеността:

Мисля, че блокчейн и криптото могат да бъдат спасители на Африка по много начини, защото връщат властта на хората и връщат сигурността обратно във валутната система и също така позволяват на хората да я използват по начини, и да не позволяват на правителството да прави онези неща, които ги дърпат надолу.

Когато беше запитан за спецификата на технологията, Akon премълча, отбелязвайки: „Аз идвам с концепциите и нека задръстеняците го мислят.“

Певецът споменава и възможността да се кандидатира за президента на САЩ през 2020 г., представяйки си бъдещ дебат между себе си, сегашния президент Доналд Тръмп и рапъра Kanye West:

И сцената за дебатът ще се постави там, където всичко се фокусира върху мен. Аз ще вляза с екип толкова луд, човече, че всичко ще е наред. Не държа езика си. Начинът, по който го гледам, печелям или губя, поне давам тласък на движението и на разговора.

И криптовалутата и президентските амбиции на Akon отразяват тези на Джон Макафи, известен крипто ентусиаст. Макафи обяви наскоро, че ще пусне собствената си фиатна валута, подкрепена от крипто, както и планира да се кандидатира за президент, за да получи по-широка платформа за популяризиране на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене