НАЧАЛО Крипто Крими

Qubit Finance претърпя хак за над $80 милиона

ЯНУ. 28, 2022 14:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Qubit Finance претърпя хак за над $80 милиона

Високопрофилните хакове станаха по-разпространени в целия пазар на криптовалути, а Qubit Finance е един от най-новите протоколи за децентрализирано финансиране (DeFi), който бе експлоатиран.

Хакерите успяха да осъществят достъп и да откраднат над $80 милиона от Qubit Finance, която се основава на Binance Smart Chain, потвърдено чрез туит в петък. Адресите, свързани с хака, откраднаха 206,809 Binance Coin (BNB) от QBridge протокола на Qubit. Активите са оценени на повече от $80 милиона към момента на писане.


QBridge беше хакнат, за да създаде "огромно количество xETH обезпечение", което впоследствие беше използвано за източване на цялото количество BNB, съхранявано на QBridge, според PeckShield, който анализира смарт договорите на Qubit.


В доклад на охранителната фирма CertiK, хакерът използвал опция за депозит в договора QBridge, за да изсече незаконно 77,162 qXETH, което е актив, представляващ Етериум (ETH), свързан чрез Qubit. Протоколът е бил заблуден, за да повярва, че хакерите са депозирали пари, когато не са го направили.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea


Според CertiK хакерът е извършил тези действия няколко пъти и в резултат на това е конвертирал всички активи в Binance Coin. Това прави експлойта седмият по големина в DeFi пространството, според данните на DeFiYield Rekt.


Екипът на Qubit изпрати изявление, за да уведоми клиентите, че все още наблюдават хакера и техните засегнати активи. Блогът също така отбелязва, че са се свързали с хакера, за да предложат максималната награда, определена от тяхната програма. Оттогава екипът деактивира голяма част от функциите си до друго нареждане. 


Хакове и подобни експлоатации на протоколи са често срещани в сектора на криптовалутите. По-рано този месец децентрализираната платформа за финансова сигурност и услугата за бъгове Immunefi разкриха, че загубите от киберпрестъпления са надхвърлили $10.2 милиарда през 2021 г. На 17-ти януари популярната крипто борса Crypto.com претърпя загуби от близо $34 милиона след пробив в сигурността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) заяви, че 25-годишният Джеръми Спенс е поискал милиони чрез фалшиви изявления, "включително, че търговията с крипто на Спенс е била изключителн...
МАЙ. 12, 2022 18:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници в Турция се представят за Binance

Binance TR, турският клон на крипто борсата, предупреди инвеститорите в региона за продължаващ опит за измама, който е насочен към крипто инвеститори чрез фалшиви билбордове и реклами с логото на Bina...
МАЙ. 9, 2022 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ наложи санкции на крипто миксера Blender за пране на пари

Blender е базиран на Биткойн инструмент, използван от крипто инвеститорите, за да прикрият транзакциите си. Съобщава се, че миксерът е улеснил прехвърлянето на BTC на стойност над $500 милиона от нача...
МАЙ. 8, 2022 02:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ предлагат $15 милиона награда за информация свързана с рансъмуер групата Conti

Наградите включват $10 милиона за „идентификация и/или местоположение“ на ключови лидери на групата и $5 милиона за информация, водеща до арестите на всеки, участващ в „рансънуер инцидента на Conti“.П...
МАЙ. 7, 2022 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света