НАЧАЛО Крипто Крими

Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea

ЯНУ. 26, 2022 09:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea

Водещата фирма за блокчейн сигурност PeckShield заяви, че най-големият Етериум пазар на NFT, OpenSea, в момента се експлоатира поради уязвимостта във front-end кода на платформата.

Съобщава се, че потребител е успял да "открадне" приблизително 347 ETH от платформата.


Един час преди обявлението на PeckShield, много потребители забелязаха, че е възможно да се купуват различни NFT от OpenSea на цени, посочени по-рано на платформата Rarible.


В момента адресът на експлоататора съдържа 347 ETH монети. Първата проследена транзакция идва от миксер за криптовалути. Средствата, получени от миксера, най-вероятно са били използвани за експлойта.


Купувай върха, продавай дъното


Въпреки че експлойтът не изисква никаква работа с хакване на back-end кода или блокчейна, потребителят просто използва дисбаланса между двете поръчки на различни платформи, за да спечели стойност, като купи NFT на значително по-ниска цена от изброената в OpenSea.Процесът на експлоатация беше подобен на арбитражната търговия, при която професионалните спекуланти използват разликата в цената на актива на две различни борси, за да купуват на една платформа и да продават на друга с печалба.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Купуват ли големите инвеститори по време на спада?


Но в този случай това не би било възможно без първоначалната уязвимост във front-end структурата на OpenSea.


Тежка седмица за NFT


Докато NFT индустрията все още процъфтява, а друга част от крипто индустрията кърви, потребителите постоянно се сблъскват с проблеми, свързани с функционалността на платформите, които използват технологията.


Преди това NFT общността забеляза, че почти всеки може да получи проверена снимка на профила в Twitter, като "щракне с десния бутон" и запази почти всеки NFT и след това го издаде като отделна колекция в OpenSea, без да купува действителния токен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) заяви, че 25-годишният Джеръми Спенс е поискал милиони чрез фалшиви изявления, "включително, че търговията с крипто на Спенс е била изключителн...
МАЙ. 12, 2022 18:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници в Турция се представят за Binance

Binance TR, турският клон на крипто борсата, предупреди инвеститорите в региона за продължаващ опит за измама, който е насочен към крипто инвеститори чрез фалшиви билбордове и реклами с логото на Bina...
МАЙ. 9, 2022 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ наложи санкции на крипто миксера Blender за пране на пари

Blender е базиран на Биткойн инструмент, използван от крипто инвеститорите, за да прикрият транзакциите си. Съобщава се, че миксерът е улеснил прехвърлянето на BTC на стойност над $500 милиона от нача...
МАЙ. 8, 2022 02:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ предлагат $15 милиона награда за информация свързана с рансъмуер групата Conti

Наградите включват $10 милиона за „идентификация и/или местоположение“ на ключови лидери на групата и $5 милиона за информация, водеща до арестите на всеки, участващ в „рансънуер инцидента на Conti“.П...
МАЙ. 7, 2022 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света