НАЧАЛО Крипто Крими

Канадския регулатор за ценни книжа разследва QuadrigaCX

февруари 9, 2019 9:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадския регулатор за ценни книжа разследва QuadrigaCX

Комисията по ценните книжа на Онтарио (OSC) инициира разследване на голямата канадска крипто борса QuadrigaCX, съобщават Ройтерс на 8-ми февруари.

Според съобщенията, OSC заявяват пред Ройтерс, че „предвид потенциалната вреда за инвеститорите в Онтарио, те разглеждат този въпрос.” Говорителят на OSC, Кристен Роуз, отказа да уточни дали това означава, че Комисията официално разследва борсата.

Новината идва след твърдението на Комисията за ценни книжа на Британска Колумбия, че не регулира QuadrigaCX, тъй като според съобщенията компанията не показва признаци за търговия с ценни книжа или деривати, или да работи като борса като цяло. Гореспоменатото нарушение се отнася до липсващите средства на борсата в размер на $145 милиона в дигитални активи, открити след смъртта на основателя на QuadrigaCX, Джералд Котън, през декември.

Quadriga нямат достъп до студените си портфейли (cold storage), където се съхраняват по-голямата част от активите, тъй като Котън е човека, който държи съответните ключове. Студените портфейли са системи за съхранение на дигитални активи, които не са свързани с интернет, което не позволява на потребителите да бъдат хаквани. Борсата предполагаемо разполага само с $286,000 в брой, докато дължи $ 198,435,000 на своите потребители.

Крипто общността е скептично настроена към обстоятелствата около смъртта на Котън, особено след като излезе новината, че неговото завещание, назовавайки съпругата му Дженифър Робъртсън като единствен бенефициент на неговото имущество, е споделено 12 дни преди смъртта му. Според съобщения, Робъртсън твърди, че „не знае паролата или ключа за възстановяване. Въпреки многократните и усърдни търсения, не успява да ги намери записани някъде.“

Миналата година, Канадската Имперска Търговска Банка (CIBC) замрази пет сметки, принадлежащи на Quadriga, Costodian Inc. и неговия собственик, Хосе Рейес, на обща стойност $21,6 милиона. Банката предполагаемо замрази сметките поради невъзможност да се идентифицират собствениците на средствата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене