НАЧАЛО Други

Японски тех компании създават японска икономическа зона за метавселената

февруари 28, 2023 7:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Японски тех компании създават японска икономическа зона за метавселената

Интересът към метавселената се засилва в световен мащаб, а държавите по света бързат да се включат в надпреварата.

Япония, която често се свързва с технологичния сектор, не прави изключение. Група от известни японски технологични компании, сред които Fujitsu Ltd. и Mitsubishi Corporation се съгласиха да подпомогнат развитието на японския сектор свързан с метавселената.

Японската икономическа зона на метавселената

На 27 февруари група известни технологични компании се съгласиха да създадат “Японска икономическа зона за метавселена”, която ще се състои в създаването на отворена инфраструктура за метавселена, наречена “Ryugukoku”.

Целта на споразумението е да предизвика следващата вълна за развитие на метавселената. Тази отворена инфраструктура има за цел да създаде оперативно съвместими инструменти, достъпни за потребителите и разработчиците на различни платформи. Тя ще служи и като нова социална инфраструктура за дигитална трансформация на предприятията.

Съвместна интеграция на технологиите

В условията на споразумението се посочва, че компаниите, които са го подписали, ще интегрират своите “съответни технологии и услуги”, за да създадат Ryugukoku. Това включва геймификация, финтех и информационни и комуникационни технологии. Целта е да се създаде екосистема с оперативната съвместимост между различните метауслуги и платформи, достъпни за потребителите в Япония.

Бъдещето на икономическата зона на метавселената

В споразумението се споменава и възможността за “предоставяне на тази инфраструктура на компании и правителствени агенции извън Япония”.

Японските регулаторни органи са се съсредоточили върху сектора на финансовите технологии в страната. На 1 февруари министър-председателят на страната призна децентрализираните автономни организации (DAO) и незаменяемите токени (NFT) като начин за подкрепа на правителствената стратегия “Cool Japan”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Криптовалутата е на ръба на значителен подем – InvestAnswers


Проучването на DAO като инструменти за управление

Проучването на DAO като инструменти за управление обаче датира от ноември 2022 г., когато Японската агенция за дигитални технологии стартира своята DAO. Това е пример за непрекъснатите усилия на Япония да остане напред в областта на технологиите и иновациите.

Bank of Japan и CBDC

Японската централна банка също обяви плановете си да стартира своята официална пилотна дигитална валута на централната банка (CBDC) през април 2023 г. С всички тези технологични постижения Япония се позиционира като лидер в сектора на метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене