НАЧАЛО Регулации

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

Тази промяна, целяща диверсифициране на източниците на приходи за нововъзникващите предприятия, означава прогресивната позиция на Япония по отношение на дигиталните активи и нейната отдаденост на развитието на Web3 технологиите.

Освен това неотдавнашните регулаторни мерки на Япония са част от по-широкообхватни усилия да остане в челните редици на приемането на криптовалути.

По-специално, Законът за ограничено партньорство за инвестиции в страната урежда този пионерски метод на капиталово финансиране. Съгласно този закон съдружниците с ограничена отговорност вече могат да предлагат дялове на съдружници с неограничена отговорност, което предвещава нова ера в набирането на средства.

Проактивната позиция на Япония обаче се корени в нейния исторически контекст. Някога дом на Mt. Gox, най-голямата борса за Биткойн в света, Япония оттогава усъвършенства своите разпоредби за криптовалутите.

В началото на юни страната въведе и законодателство, отнасящо се до стабилните монети, което позволява на банките и доверителните дружества да емитират тези токени. Вследствие на това стабилните монети, обезпечени с йени, отбелязаха рязък скок в популярността си, натрупвайки обем на транзакциите от $500 милиарда.

На световната сцена подходът на Япония е в рязък контраст с този на САЩ. Докато японските стартъпи се радват на новооткрита свобода при набирането на средства, Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ запазва строгата си позиция. Ripple Labs, например, наскоро се сблъска със съдебен контрол за своите продажби на XRP, които съдия сметна за нарушение на американското законодателство за ценните книжа. Освен това SEC продължава да се бори с проекти, които заобикалят протоколите за регистрация на токени.

Докато светът се бори с бързо развиващия се пейзаж на криптовалутите, Япония установява уникална позиция, постигайки баланс между иновациите и регулирането. Както неотдавна подчерта японският министър-председател Фумио Кишида, нацията остава твърдо убедена в трансформиращия потенциал на Web3. Ето защо, с продължаващите стъпки на Япония, е очевидно, че страната не просто се адаптира към дигиталната ера, а е начело на движението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.