НАЧАЛО Регулации

Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

януари 24, 2023 18:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

Все още няма възможност да се разбере дали стабилните монети, обезпечени с щатски долари ще бъдат разрешени в Япония до юни 2023 г., заяви FSA.

Според местен финансов орган новите правила в Япония, които позволяват на инвеститорите да търгуват със стабилни монети като Tether (USDT), се очаква да бъдат приети не по-късно от юни 2023 г.

Кои продукти ще бъдат разрешени?

Японската агенция за финансови услуги (FSA) работи по отмяната на забраната за вътрешно разпространение на стабилни монети като планира да разреши някои стабилни монети по-късно тази година.

„Това не означава, че всички чуждестранни продукти на така наречените „стабилни монети“ ще бъдат разрешени без никакви ограничения“, заяви говорител на японската FSA.

FSA ще разреши само тези, които успешно са преминали индивидуални проверки, гарантиращи, че тези криптовалути са безопасни от гледна точка на защитата на потребителите, заяви представителят. 

Примерите включват чуждестранни емитенти в техните страни, които са обект на еквивалентни регулации в Япония, като базовите активи се съхраняват по подходящ начин.

Органът също така подчерта, че няма възможност да се знае дали ще бъдат разрешени големи стабилни монети като Tether или USD Coin. 

„FSA не предоставя никаква възможност за достъп до такава информация преди вземането на решение“, заяви представителят.

Новите правила за стабилните монети в Япония са част от предложените заповеди и наредби на кабинета за изменение на Закона за платежните услуги от 2022 г. Въведени през декември 2022 г., новите правила имат за цел да установят изисквания за електронните платежни инструменти и да разработят съответните процедури за регистрация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Истинското движение тепърва предстои“, твърди анализатор


Според официалните данни, FSA ще приема публични коментари относно промените в Закона за платежните услуги до 31 януари 2023 г.

Новото законодателство, което се очаква да влезе в сила през 2023 г., очевидно е засегнало много криптофирми, тъй като оттогава нито една от 31-те японски борси, регистрирани от FSA, не е предлагала операции със стабилни монети. 

Някои големи криптоборси, включително Coinbase и Kraken, наскоро преустановиха дейността си в Япония, позовавайки се на слабия криптопазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене