НАЧАЛО Регулации

Япония с предложение за по-ниски данъци за крипто фирми

декември 17, 2022 17:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония с предложение за по-ниски данъци за крипто фирми

Япония има едно от най-строгите данъчни законодателства по отношение на криптовалутите. 

Понастоящем държавата налага около 30% данък на фирмите с нереализирани печалби от притежавани криптовалути. От вчера обаче това се промени.

Либерално-демократическата партия одобри предложение, с което освобождава компаниите, които емитират криптовалути, от данъци върху нереализираните капиталови печалби. Предложението се отнася за токените, емитирани и притежавани от фирмите.

Данъчният закон показва, че правителството изпълнява предварително обявените амбиции за намаляване на регулаторната тежест върху крипто индустрията. Целта на този ход е да се насърчат иновациите и инвестициите. Изборът беше направен въпреки срива на FTX, която имаше присъствие в Япония.

Пред Bloomberg членът на партията Акихиса Шиозаки заяви, че предложението има за цел да подобри условията за бизнес за фирмите, които издават крипто токени. 

Очаква се правителството на министър-председателя Фумио Кишида да завърши годишните си насоки за данъчната политика до края на годината. Промените в данъчните закони обаче често се предоставят на парламента през януари.

В допълнение Кишида настоява за блокчейн технология и дигитално банкиране. Той е обявил нови инвестиции в индустриите, свързани с метавселената и незаменяемите токени (NFT). В рамките на своята програма за „нов капитализъм“ той спомена крипто в инициативите за стимулиране на икономиката.

През октомври JVCEA (Японската асоциация за обмен на виртуални и крипто активи) заяви, че ще отслаби контрола си върху листването на крипто токени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и инфлацията – какво може да последва?


Освен това на 8 декември Sumitomo Mitsui Financial Group (SMBC) заяви, че започва проект за проверка на приложенията на токена Soulbound (SBT). SBT е предложение на Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, за използване на токени за представяне на дигитална идентичност на физически лица.

С горепосочените инициативи става ясно, че Япония напредва с плановете си за Web3 и крипто. Ако данъците бъдат намалени, това може да повиши настроенията на инвеститорите и съответно да даде така необходимия тласък на развиващата се индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене