НАЧАЛО Други

Qiwi разкрива крипто инвестиционна банка

юни 30, 2018 18:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Qiwi разкрива крипто инвестиционна банка

Qiwi, един от най-големите доставчици на електронни разплащания в Русия, открива крипто инвестиционна банка, наречена HASH.

Идеята е да съветва инвеститорите и да помага на руските компании да токенизират своите активи, след като съществуват съответните регулации в Русия.

Компанията обяви, че стартира ново предприятие, базирано на финтех филиала Qiwi Blockchain Technology, създаден през март тази година. HASH, наречен „първата криптоинвестиционна банка в Русия“, ще управлява клиентските ICOта, ще им помогне да изградят блокчейн мрежите си и да наберат средства. Компанията вече има партньорство с редица финтех компании от цял ​​свят, включително Bitfury Capital, Itech, InVenture, Target Global, Hosho, Wings и RootStock, каза Константин Колцов, партньор в Qiwi Blockchain Technology.

Той добави:

Ще създадем международна крипто банка, която ще предлага търговски услуги, научни изследвания и ICO консултанти … Когато се създаде подходяща регулация, ние ще помогнем на компаниите от традиционните сектори на икономиката, като природните ресурси и тежката индустрия, да съберат пари чрез ICO.

HASH също така ще съветва финансовите институции за качеството на крипто активите, които ще купуват. Сега много от тях имат сериозно притеснение за ICOтата, каза Колцов, тъй като на пазара има много измами.

Колцов твърди, че HASH вече работи с голяма частна компания за нефт и газ, като стартира ICO, събрало 20 милиона долара, въпреки че той отказва да назове фирмата.

ICOтата могат да бъдат полезни в момент, когато големи руски банки са подложени на санкции и могат да имат затруднения да заемат пари от организации на Запад, каза той.

Тъй като Русия все още не е приела правилата за блокчейн и криптовалутите, HASH първоначално ще работи с проекти, регистрирани в други юрисдикции, но руските инвеститори са свободни да участват в различни ICOта с помощта на компанията, каза Колцов.

Qiwi очаква руският парламент да гласува закони за крипто през есента. В противен случай компанията ще продължи да се фокусира върху проекти в други държави, добави той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене