НАЧАЛО Други

Qiwi разкрива крипто инвестиционна банка

юни 30, 2018 18:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Qiwi разкрива крипто инвестиционна банка

Qiwi, един от най-големите доставчици на електронни разплащания в Русия, открива крипто инвестиционна банка, наречена HASH.

Идеята е да съветва инвеститорите и да помага на руските компании да токенизират своите активи, след като съществуват съответните регулации в Русия.

Компанията обяви, че стартира ново предприятие, базирано на финтех филиала Qiwi Blockchain Technology, създаден през март тази година. HASH, наречен „първата криптоинвестиционна банка в Русия“, ще управлява клиентските ICOта, ще им помогне да изградят блокчейн мрежите си и да наберат средства. Компанията вече има партньорство с редица финтех компании от цял ​​свят, включително Bitfury Capital, Itech, InVenture, Target Global, Hosho, Wings и RootStock, каза Константин Колцов, партньор в Qiwi Blockchain Technology.

Той добави:

Ще създадем международна крипто банка, която ще предлага търговски услуги, научни изследвания и ICO консултанти … Когато се създаде подходяща регулация, ние ще помогнем на компаниите от традиционните сектори на икономиката, като природните ресурси и тежката индустрия, да съберат пари чрез ICO.

HASH също така ще съветва финансовите институции за качеството на крипто активите, които ще купуват. Сега много от тях имат сериозно притеснение за ICOтата, каза Колцов, тъй като на пазара има много измами.

Колцов твърди, че HASH вече работи с голяма частна компания за нефт и газ, като стартира ICO, събрало 20 милиона долара, въпреки че той отказва да назове фирмата.

ICOтата могат да бъдат полезни в момент, когато големи руски банки са подложени на санкции и могат да имат затруднения да заемат пари от организации на Запад, каза той.

Тъй като Русия все още не е приела правилата за блокчейн и криптовалутите, HASH първоначално ще работи с проекти, регистрирани в други юрисдикции, но руските инвеститори са свободни да участват в различни ICOта с помощта на компанията, каза Колцов.

Qiwi очаква руският парламент да гласува закони за крипто през есента. В противен случай компанията ще продължи да се фокусира върху проекти в други държави, добави той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене