НАЧАЛО Финтех

Първите Етериум смартфони бяха разпродадени за под 24 часа

септември 1, 2023 13:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Първите Етериум смартфони бяха разпродадени за под 24 часа

Предварителната продажба на смартфон, изграден на платформата Етериум (ETH), отбеляза забележителен успех. Само за 24 часа всички 50 мобилни устройства с операционна система, захранвана от мрежата за смарт договори, бяха напълно разпродадени.

Наречен “Ethereum Phone“, този смартфон е преосмислена версия на Google Pixel 7a, разполагаща с уникална операционна система с отворен код, известна като ethOS. Името произлиза от “Ethereum Operating System“, като същевременно носи значението на “символ” на гръцки език.

Това, което отличава тези устройства от другите Web3 смартфони, е включването на вграден клиент “Ethereum light“. Тази конкретна функция дава възможност на операционната система ethOS да проверява самостоятелно блоковете, като ефективно превръща устройството в “лек възел” в мрежата на Етериум.

Смартфонът е оборудван с редица вградени инструменти за управление на плащания и изпращане и получаване на съобщения. Освен това той безпроблемно се интегрира с Ethereum Name Services (ENS), опростявайки процеса на плащане за потребителите. Също така той разширява поддръжката на Етериум Виртуална Машина (EVM) и мрежите за мащабиране на втори слой.

Забележително е, че тези смартфони бяха достъпни само за тези, които придобиха ethOS NFT по време на фазата на предварителна поръчка. Потенциалните купувачи имаха възможност да използват или унищожат NFT като средство за осигуряване на своя телефон.

Струва си да се отбележи, че някои ethOS NFT в момента са регистрирани в OpenSea, най-голямата платформа за търговия с NFT, за приблизително 3 ETH, което се равнява на почти $5,000. За разлика от тях, стандартният Google Pixel 7a се продава на дребно за $499 в САЩ, което бележи значителна разлика в цената от 10 пъти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни системи за идентификация, Бразилия и Буенос Айрес предприемат значителни стъпки, които предвещават нова ера в дигиталната проверка на самоличността.

октомври 1, 2023 19:00 2 мин. четене

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.