НАЧАЛО Финтех

Първата регулирана от ЕС мрежа за стабилни монети вече е факт

февруари 4, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Първата регулирана от ЕС мрежа за стабилни монети вече е факт

Membrance Finance твърди, че EUROe е първата в Европа регулирана от Европейския Съюз мрежа за стабилни монети и плащания с пълен резерв.

На 2 февруари базираната във Финландия финтех компания Membrance Finance стартира EUROe, за която твърди, че е първата регулирана от Европейския Съюз стабилна монетна и платежна мрежа.

EUROe получи лиценз за институция за електронни пари от финландския орган за финансов надзор (FIN-FSA) и се подготвя да се съобрази и с очакваното европейско законодателство.

Понастоящем протоколът работи на блокчейна на Етериум (ETH) и позволява на потребителите да прилагат самоизпълняващи се смарт договори. Екипът на проекта има за цел в бъдеще да добави поддръжка на повече блокчейни.

Според информацията EUROe функционира като стабилна монета с пълен резерв, трансформирайки фиатното евро в дигитална валута, обвързана в съотношение 1:1. След това фиатните резерви на валутата се съхраняват във финансова институция или банка, разположена в Европа с гаранция от Membrance Finance, че тези средства няма да бъдат похарчени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: 2,000% скок предвиждат от Ark Invest


Юха Вийтала, главният изпълнителен директор на компанията зад проекта, сподели:

Искаме да донесем децентрализираното финансиране на всички и да улесним максимално европейците да използват валута, на която имат доверие и която познават.

Той добави, че стартирането е в резултат на две години упорита работа за изграждане на най-стабилните европейски платежни системи, отговарящи на регулаторните изисквания. Вийтала смята, че такива системи позволяват да се използват иновациите в областта на децентрализираните финанси и други нововъзникващи технологии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене