НАЧАЛО Финтех

Проучване посочва върху какво могат да се фокусират крипто компаниите

февруари 21, 2023 12:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване посочва върху какво могат да се фокусират крипто компаниите

Неотдавнашно проучване, проведено от Decta, подчертава значението на "вградените финансови" функции в днешната финтех индустрия.

Тъй като дигиталните плащания и онлайн пазаруването се превръщат в норма, проучването подчертава ключовите фактори за безпроблемно клиентско изживяване, включително предпочитани опции.

“Вграденото финансиране” е нов подход за разпространение на софтуер, включващ финансови услуги в екосистемите на съществуващи продукти в сътрудничество с доставчици на финансова инфраструктура. Най-популярните предложения в областта на вградените финанси са плащания, банкиране, кредитиране, застраховане и брандирани кредитни карти.

Липсата на предпочитани възможности за плащане или трудностите по време на процеса на плащане са съществена причина за негативно преживяване при пазаруване, като 49% от анкетираните заявяват, че вероятно ще спрат да пазаруват, ако тези проблеми се появят.

Персонализираните оферти бяха изтъкнати като една от съществените характеристики при вградените финанси, като 54% от американците предпочитат интегрирани добавки като финансиране и застраховка.

Освен това проучването разкри, че участниците от поколението Х са най-удовлетворени от персоналните оферти. За разлика от тях участниците от поколенията Z и “Baby Boomer” са дали по-ниска оценка на получените предложения. Други предпочитани вградени функции, които получиха одобрението на анкетираните са награди за лоялност, разплащания на една и съща страница и плащания без трудности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда цел от $180,000 за актива


Докато крипто компаниите бавно интегрират вградени финансови функции като крипто базирани кредитни карти или заеми, проучването предлага прозрения за таргетирането и придобиването на клиенти.

Чрез проучване на наградите за лоялност и улесняване на интеграцията на тези вградени финансови услуги с помощта на блокчейн, крипто дружествата биха могли да подобрят преживяването на клиентите.

Въпреки че някои от най-големите компании от класацията Fortune 500 и традиционните хедж фондове скочиха на крипто вълната, все още има да се извърви дълъг път, за да се превърне криптовалутата в ежедневен двигател за потребителите на дребно. Проучването около вградените финанси предоставя възможност на крипто компаниите да внедрят продукти, свързани с крипто и с вградени финансови функции, като вземат пример от масовия потребител, както и да предложат на клиентите по-добро изживяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене