НАЧАЛО Биткойн

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

ноември 25, 2022 18:48 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

Матю Феранти, докторант, публикува статия, която предизвика малко вълнение сред Биткойн ентусиастите, тъй като призова правителствата да добавят класа активи като част от резервите си. 

Озаглавен „Хеджиране на риска от санкции: криптовалута в резервите на централните банки“, Феранти излага силни аргументи в полза на държавите, изправени пред риск от санкции, да държат най-голямата криптовалута.

Използването на дигитални активи за избягване на санкции е гореща тема в последно време, като нещата достигнаха кулминация след инвазията на Русия в Украйна. В дните след нахлуването западните държави наложиха икономически и финансови санкции на Русия, които според анализатори могат да свият икономиката на страната с до 6%.

Оттогава руската централна банка и Министерството на финансите обявиха, че ще се обърнат към виртуалните валути, за да улеснят трансграничните транзакции.

В документа обаче се отбелязва, че централизацията в сектора на цифровите активи може да се окаже пречка за използването на класа активи за заобикаляне на санкциите. През март Coinbase, Gemini и Binance отстъпиха пред исканията на американските правоприлагащи органи да докладват за всички транзакции, включващи санкционирани руски физически или юридически лица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор споделя предупреждение за Биткойн (BTC)


В статията на Феранти не се разглежда въпросът за ефективността на санкциите, но се отбелязва, че те могат да имат някои непредвидени последици. Той подчертава, че те могат да навредят на населението на страната, на която се налагат санкции.

Проучването можете да прочетете тук.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене