НАЧАЛО Биткойн

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

25.11.2022 18:48 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

Матю Феранти, докторант, публикува статия, която предизвика малко вълнение сред Биткойн ентусиастите, тъй като призова правителствата да добавят класа активи като част от резервите си. 

Озаглавен “Хеджиране на риска от санкции: криптовалута в резервите на централните банки”, Феранти излага силни аргументи в полза на държавите, изправени пред риск от санкции, да държат най-голямата криптовалута.

Използването на дигитални активи за избягване на санкции е гореща тема в последно време, като нещата достигнаха кулминация след инвазията на Русия в Украйна. В дните след нахлуването западните държави наложиха икономически и финансови санкции на Русия, които според анализатори могат да свият икономиката на страната с до 6%.

Оттогава руската централна банка и Министерството на финансите обявиха, че ще се обърнат към виртуалните валути, за да улеснят трансграничните транзакции.

В документа обаче се отбелязва, че централизацията в сектора на цифровите активи може да се окаже пречка за използването на класа активи за заобикаляне на санкциите. През март Coinbase, Gemini и Binance отстъпиха пред исканията на американските правоприлагащи органи да докладват за всички транзакции, включващи санкционирани руски физически или юридически лица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор споделя предупреждение за Биткойн (BTC)


В статията на Феранти не се разглежда въпросът за ефективността на санкциите, но се отбелязва, че те могат да имат някои непредвидени последици. Той подчертава, че те могат да навредят на населението на страната, на която се налагат санкции.

Проучването можете да прочетете тук.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

21.06.2024 17:59 1 мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $2 милиона в Биткойн за кампанията на Тръмп

Камерън и Тайлър Уинкълвос допринесоха значително за кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, дарявайки Биткойн на обща стойност $2 милиона.

21.06.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.