НАЧАЛО Биткойн

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

ноември 25, 2022 18:48 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

Матю Феранти, докторант, публикува статия, която предизвика малко вълнение сред Биткойн ентусиастите, тъй като призова правителствата да добавят класа активи като част от резервите си. 

Озаглавен “Хеджиране на риска от санкции: криптовалута в резервите на централните банки”, Феранти излага силни аргументи в полза на държавите, изправени пред риск от санкции, да държат най-голямата криптовалута.

Използването на дигитални активи за избягване на санкции е гореща тема в последно време, като нещата достигнаха кулминация след инвазията на Русия в Украйна. В дните след нахлуването западните държави наложиха икономически и финансови санкции на Русия, които според анализатори могат да свият икономиката на страната с до 6%.

Оттогава руската централна банка и Министерството на финансите обявиха, че ще се обърнат към виртуалните валути, за да улеснят трансграничните транзакции.

В документа обаче се отбелязва, че централизацията в сектора на цифровите активи може да се окаже пречка за използването на класа активи за заобикаляне на санкциите. През март Coinbase, Gemini и Binance отстъпиха пред исканията на американските правоприлагащи органи да докладват за всички транзакции, включващи санкционирани руски физически или юридически лица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор споделя предупреждение за Биткойн (BTC)


В статията на Феранти не се разглежда въпросът за ефективността на санкциите, но се отбелязва, че те могат да имат някои непредвидени последици. Той подчертава, че те могат да навредят на населението на страната, на която се налагат санкции.

Проучването можете да прочетете тук.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Колко пари на ден трябва да инвестираш, за да имаш един Биткойн

При крипто инвестициите желанието за придобиване на цяла единица Биткойн (BTC) е много желано постижение, обусловено от потенциала за значителна възвръщаемост.

септември 25, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.