НАЧАЛО Крипто Крими

Прокурори искат 50 години затвор за бившия директор на фалиралата крипто борса FTX

16.03.2024 10:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прокурори искат 50 години затвор за бившия директор на фалиралата крипто борса FTX

Федералните прокурори заеха твърда позиция по случая на Сам Банкман-Фрийд, бившата високопоставена фигура в света на криптовалутите, който беше осъден за измама.

Доклади от New York Times показват, че те настояват за значителна присъда затвор, варираща от 40 до 50 години. Банкман-Фрийд, някога водеща фигура в крипто индустрията, сега е изправен пред потенциално максимално наказание от 110 години зад решетките.

Историята за издигането на Банкман-Фрийд до известност в крипто света, последвана от внезапното му падение, е история, изпълнена с драматични обрати. Като основател на FTX, той ръководи предприятие за милиарди долари до евентуалния му колапс.

Неговата присъда, произтичаща от решението на съдебните заседатели през ноември, се върти около обвиненията за източване на $8 милиарда от клиенти за подхранване на различни лични и политически начинания.

Въпреки сътресенията около FTX, секторът на криптовалутите показа издръжливост в лицето на трудностите.

В отговор на суровите препоръки на прокуратурата за присъди, правният екип на Банкман-Фрийд отправя молба за снизхождение. Те го представят като филантроп, дълбоко ангажиран с благотворителни каузи.

Описвайки го като ненасилствен, без предишни провинения, защитата предлага затвор от пет години и половина до шест години и половина. Освен това те гарантират, че клиентите са на път да възстановят всичките си инвестиции, като по този начин смекчават възприеманите щети и подкрепят случая за намалена присъда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.