НАЧАЛО Крипто Крими

Хамас свързани със $165 милиона в транзакции с криптовалути

15.03.2024 17:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хамас свързани със $165 милиона в транзакции с криптовалути

Според доклад, публикуван от Министерството на финансите на САЩ, Хамас е свързана с около 300 случая на финансиране на тероризма чрез криптовалута, като общата стойност на транзакциите е около $165 милиона, както съобщава Wall Street Journal (WSJ).

В доклада, чийто автор е Мрежата за борба с финансовите престъпления към Министерството на финансите и който беше оповестен пред Конгреса от заместник-министъра на финансите Уоли Адейемо, се изтъкват констатации от различни финансови институции, включително криптоборси. Тези институции са идентифицирали над 300 случая, в които криптовалута може да е била използвана за финансиране на тероризъм, което показва участието на Хамас в прехвърлянето на средства между неговите оперативни работници.

Освен това докладът разкри, че през последните три години Хамас е била свързана с транзакции и дигитални активи на стойност близо $165 милиона. Тази оценка бележи първото официално признаване на използването на криптовалути, свързани с Хамас, което отразява усилията на САЩ за засилване на надзора върху криптовалутите и възпрепятстване на заобикалянето на санкциите от страна на Хамас.

Съобщава се, че САЩ настояват чуждестранните финансови институции да приемат мерки за проверка на потребителите, подобни на тези в САЩ, или рискуват да загубят достъпа си до американските пазари.

Въпреки че подробностите относно използването на криптовалути от Хамас остават неясни, в доклада се признава несигурността около точните цифри. В него се изказва предположението, че предишните оценки може да са надценили дейностите на Хамас в областта на криптовалутите.

Важно е да се спомене, че преди това Wall Street Journal погрешно интерпретира източници от компанията за блокчейн анализи Elliptic, заявявайки, че Хамас е свързан със $130 милиона в крипто транзакции. Както Elliptic, така и Chainalysis обаче опровергаха тези твърдения, заявявайки, че няма съществени доказателства в подкрепа на подобни цифри.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Сам Банкман-Фрийд се съгласи да сътрудничи на властите в разследването срещу FTX – ето как

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд, който в момента е в затвора, се е съгласил да сътрудничи с други обвиняеми по гражданското дело срещу FTX.

24.04.2024 11:00 2 мин. четене

ИЗВЪНРДЕНО: Бившият директор на Binance може да лежи 3 години в затвора

Неотдавнашната препоръка на Министерството на правосъдието на САЩ относно Чанпен Джао, основателя на Binance, предизвика сериозни спорове на пазара.

24.04.2024 10:24 1 мин. четене

Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

Вместо това Ripple се съгласи да плати максимална санкция от $10 милиона, която е значително по-ниска от гражданската санкция, поискана от SEC.

23.04.2024 21:07 2 мин. четене

Нов крипто проект изчезна с $32 милиона

Вчера се появи информация за ново развитие по отношение на проекта ZKasino (ZKAS) и неговия алткойн.

22.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.