НАЧАЛО Други

Прогноза за цената на акците на Apple с наближаването на “най-важното събитие на десетилетието”

26.05.2024 17:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на акците на Apple с наближаването на “най-важното събитие на десетилетието”

Според анализаторът на Wedbush Дан Айвс през следващата година Apple ще надхвърли пазарна оценка от $4 трилиона, задвижвана от значителен „суперцикъл“, свързан с iPhone 16, и подкрепена от напредъка в областта на изкуствения интелект.

В съобщение от четвъртък Айвс повиши целевата си цена за Apple до $275, най-високата на Уолстрийт, което означава потенциален ръст от 47% спрямо настоящите нива. Той подчерта важността на предстоящата Световна конференция на разработчиците (WWDC) на Apple на 10 юни, като я нарече „най-важното събитие на компанията от десетилетие насам“ поради очакваните съобщения, свързани с изкуствения интелект.

Айвс вярва, че Apple ще представи AI на своята общност от разработчици, полагайки основите за интегриране на генеративен изкуствен интелект в потребителски продукти, вероятно в партньорство с OpenAI. Той очаква Apple да пусне магазин за AI приложения, който да позволи на разработчиците да създават потребителски приложения на новата платформа, което ще стимулира растежа на бъдещите услуги.

Очаква се предстоящият iPhone 16, който ще бъде пуснат на пазара през септември, да включва тези функции на изкуствения интелект, което може да предизвика „ренесанс на растежа“. Айвс прогнозира, че цикълът на обновяване на iPhone може да надхвърли 270 милиона броя.

В подкрепа на тази оптимистична перспектива Айвс отбеляза, че неотдавнашните проверки на веригата за доставки в Тайван, извършени от неговия екип, показват, че продажбите на компанията през април са с около 2% над консенсуса. Това предполага положителна нагласа за очаквания цикъл около продажбите на iPhone 16 и че настоящите пазарни очаквания за фискалната 2025 г. на Apple може да се окажат консервативни.

Като цяло анализът на Айвс сочи стабилен период на растеж за Apple, стимулиран от значителни продуктови подобрения и интегриране на усъвършенствани технологии за изкуствен интелект.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.