НАЧАЛО Биткойн

Прогноза за цената на златото и среброто от голяма финансова институция

06.02.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на златото и среброто от голяма финансова институция

Стратег от UBS твърди, че и златото, и Биткойн (BTC) ще се възползват от подкрепата на Федералния резерв (Фед), когато агенцията реши да намали лихвените проценти.

Според световния гигант в областта на финансовите услуги UBS и златото, и среброто са готови за значително увеличение през тази година, особено когато Федералният резерв на САЩ започне да намалява лихвените проценти.

Джони Тевес, стратег по благородните метали в UBS, очаква, че златото ще бъде “тласнато нагоре от облекчаването на Фед” и да достигне $2,200 за тройунция преди края на 2024 г.

Тевес също така очаква потенциалното намаляване на лихвите от страна на Фед, когато и да се случи, да отслаби долара. Макар че това може да е негативно за зелените пари, то може да е положително за цената на златото. Това е така, защото по-слабият долар ще привлече международни купувачи, тъй като цената на златото ще бъде по-евтина и по този начин по-достъпна за тях.

Като цяло връзката между златото и лихвените проценти е обратна. Златото става по-привлекателно за купувачите, когато лихвените проценти се понижават, особено в сравнение с алтернативни активи като облигациите. Тези алтернативни активи са склонни да корелират пряко с лихвените проценти, тъй като възвръщаемостта им е по-малка, когато лихвеният процент е нисък.

Повечето хора не смятат среброто за сигурно убежище. Те смятат, че това е златото. Анализаторите обаче вярват, че това е причината среброто обикновено да се представя по-слабо от златото. Въпреки това Тевес смята, че подобно на златото, среброто ще се възползва от облекчаването на лихвените проценти от страна на Фед.

За съжаление, Федералният комитет по операциите на открития пазар (FOMC) не е готов да намали лихвените проценти. Миналата седмица заседанието на FOMC завърши с решението на Комитета да остави лихвите непроменени. Председателят на Фед Джером Пауъл също така заяви, че Фед вероятно ще вземе същото решение на предстоящото заседание през март.

Биткойн

Цената на Биткойн не реагира значително на решението на Фед да остави лихвените проценти непроменени. Макар че намаляването на лихвените проценти може да освободи повече средства за инвеститорите, които да обмислят закупуването на повече Биткойн, малко по-голямо внимание се обръща на други събития в сектора на дигиталната валута и потенциалните им ефекти върху флагманската монета.

Например наскоро одобрените спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) осигуриха вливането на няколко милиарда в пазара на Биткойн. Налице е и предстоящото халвинг събитие, което се очаква през април. Анализаторите очакват значително увеличение на цената на Биткойн след тези събития, но не веднага.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: ЕЦБ с първата си огромна загуба от 20 години насам

Неотдавнашните събития във финансовия сектор насочиха вниманието към промени в глобалната икономическа динамика, които могат да окажат положително въздействие върху БРИКС.

25.02.2024 9:00 2 мин. четене

Срив в цената на Биткойн означава добри възможности за инвеститорите – Робърт Кийосаки

Известният инвеститор Робърт Кийосаки, който се слави със забележително оптимистичните си възгледи за Биткойн, наскоро коментира опасенията относно потенциален рязък спад в стойността на BTC.

25.02.2024 8:00 1 мин. четене

Тревожни икономически тенденции след като глобалният дълг надхвърли $313 трилиона

Световният дълг достигна безпрецедентен връх, надхвърляйки $313 трилиона. Неотдавнашен анализ показва, че група държави са изправени пред нарастващи рискове, свързани с изплащането му.

25.02.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.