НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за цената на Filecoin (FIL) – следваща цел $10?

25.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Filecoin (FIL) – следваща цел $10?

Filecoin (FIL) демонстрира забележително представяне през последните три седмици, като преди това тества отново зоната на подкрепа в диапазона от $4.6 до $5.6, а след това нарасна с впечатляващите 76% от 5 февруари, достигайки $8.57.

Този скок предизвика спекулации за потенциално движение към границата от $9.5.

Въпреки това има индикации за намаляващ натиск за покупки на по-кратки срокове, което поражда опасения дали инерцията на Filecoin не намалява.

Как трябва да подходят трейдърите към предстоящите седмици на фона на тези събития?

След повторното тестване на зоната на подкрепа при $3.5 в края на октомври 2023 г. цената се повиши до $5.6. Това възходящо движение позволи идентифицирането на ключови нива на Фибоначи корекция, разкривайки нива на разширение при $7.81 и $9.9, като диапазонът от $6.2 също се оказа значителен.

Нещо повече, седмичната графика разкрива, че предишният мечи блок на поръчките в диапазона $4.6-$5.6 вече е трансформиран в бичи пробив, отбелязан в синьо. Тази зона бе подложена на повторно тестване в началото на февруари преди началото на значителното рали.

Важно е да се отбележи, че балансовият обем (OBV) показва силна възходяща тенденция, което свидетелства за доминираща активност на купувачите, докато индексът на относителната сила (RSI) е на ниво 76, което подчертава силната инерция, наблюдавана на дневната графика. Тези фактори заедно предполагат, че потенциалното движение към $10 в близко бъдеще не е изключено.

От решаващо значение е обаче да се признае вероятността да се срещнат поръчки за продажба около максимума от $8 от януари, тъй като притежателите от по-ниски нива може да се опитат да се възползват от печалбите. Следователно обръщане на курса от зоната $8-$8.5 остава вероятен сценарий, който трейдърите трябва да предвидят.

От 20 февруари насам откритият интерес се колебае около границата от $300 милиона, като се променя успоредно с цената, но не успява да достигне нови върхове. Това предполага забавяне на притока на капитали към фючърсния пазар.

В случай на натиск от продажби върху FIL се очаква подкрепа около $7 и в рамките на региона на $6.2 – $6.5, които се очаква да действат като зони на търсене.

Все пак на инвеститорите се препоръчва да извършат собствени проверки, тъй като крипто пазарът е известен със своята волатилност. Тази статия не представлява финансов съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

На 16 април, което съвпадна със значителните загуби на пазара на криптовалути, Tether добави в обращение USDT на стойност $1 милиард.

17.04.2024 15:06 2 мин. четене

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.