НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за цената на Dogecoin – ще успее ли да пробие $1?

07.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Dogecoin – ще успее ли да пробие $1?

Dogecoin (DOGE) привлече значително внимание, като достигна до $0.2 - ниво, което не е виждано от ноември 2021 г.

Този неотдавнашен възходящ тренд отразява месец на силна бича активност, като DOGE отбеляза забележително увеличение от 128% през последния месец и вълнуващо покачване от 97% само през последната седмица, за радост на своите ентусиасти. Въпреки това, към момента на последната актуализация стойността на DOGE се възстанови до $0.17 след вчерашния спад от почти 10%.

Въпреки статута си на една от най-ранните и най-обичани криптовалути, Dogecoin все още не е преминал заветния праг от $1. Според популярният крипто аналитик Altcoin Sherpa, настоящият скок на цените може да проправи пътя на DOGE да постигне този крайъгълен камък в рамките на настоящия пазарен цикъл.

Последните пазарни тенденции и положителните настроения допринесоха за увеличаването на пазарната капитализация на DOGE след продължителен период на консолидация. Неотдавнашното изтласкване над нивото от $0.2 за кратко избута DOGE пред Cardano, осигурявайки му позицията на осмата по големина криптовалута по пазарна капитализация.

Altcoin Sherpa изтъкна този неотдавнашен скок като обещаващ знак за бъдещото представяне на Dogecoin. Макар и да се въздържа от посочване на конкретна ценова цел, анализаторът предположи, че достигането на Dogecoin до $1 за монета е в рамките на възможното.

Постигането на $1 би представлявало неизследвана територия за DOGE, като се има предвид, че той все още не е надхвърлил $0.8. Достигането на $1 би означавало 465% увеличение от сегашното ценово равнище, надхвърляйки предишния му исторически връх от $0.74.

Анализаторът призна, че макар DOGE да не може да надмине представянето на други вдъхновени от меме криптовалути с по-ниска пазарна капитализация като WIF, PEPE и BONK, значителната ѝ ликвидност я прави сравнително стабилна инвестиция.

Появата на Dogecoin изигра ключова роля за оформянето на пейзажа на меме монетите днес. Криптовалутата придоби широка популярност, когато главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск започна да я подкрепя.

Подкрепата на Мъск за Dogecoin води началото си от 2019 г., когато той първоначално коментира феномена Dogecoin, най-вече на шега. С течение на времето обаче неговите одобрения в социалните медии придадоха на Dogecoin все по-голяма легитимност.

Най-ранното споменаване на Dogecoin от страна на Мъск се случи на платформата X (преди това Twitter) през април 2019 г., където той го описа като “моята любима криптовалута”.

Тъй като Dogecoin се доближава до граница от $1 на фона на бичия подем и продължаващото влияние на Илон Мъск, бъдещето на криптовалутата остава обещаващо. С развиващата се пазарна динамика и променливите настроения на инвеститорите всички погледи са насочени към пътуването на Dogecoin към потенциални нови рекорди в постоянно променящия се пейзаж на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.