НАЧАЛО Биткойн

Прогноза: Биткойн ще достигне 1 милиард потребители до 2025 година

15.03.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза: Биткойн ще достигне 1 милиард потребители до 2025 година

Биткойн е лидер в сектора на криптовалутите, като анализаторите прогнозират значително увеличение на процента на приемане.

Известният анализатор Уили Ву очаква монументален скок за Биткойн, сравнявайки траекторията му на растеж с тази на интернет в периода 1997-2005 г.

Уу прогнозира, че този скок в приемането се е натрупвал в продължение на години, като твърди, че “1 милиарда души ще притежават Биткойн до края на този цикъл“. Той подчерта бързия темп на приемане на Биткойн, който надминава този на ранния интернет.

Адам Бек, криптограф, предполага, че пазарът се е насочил към по-висока цел, като $100,000 се смятат за отдавна постигнати. Въпреки че наскоро BTC достигна $73,000, Бек посочи липсата на вълнение на пазара, обяснявайки с очакването на крайъгълния камък от $100,000.

Катализаторът зад тази бича прогноза за цената на Биткойн до голяма степен се дължи на институционалното търсене. Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, предупреди за потенциална “криза на ликвидността от страна на продавачите“, ако институционалният приток се запази.

Успешното стартиране на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) в САЩ утвърди BTC като реална институционална инвестиция, което доведе до сценарий, при който търсенето може да надхвърли предлагането.

Притокът на средства в тези ETF-и може да доведе до ценови шок, предизвикан от предлагането, при който наличните BTC може да не отговарят на нарастващото търсене.

Освен това анализът на Джу подчертава увеличаването на акумулирането на Биткойн от портфейли, които само получават транзакции, което показва тенденция към поведение на дългосрочно държане. Ако тази тенденция се запази, тя може да предизвика ликвидна криза от страна на продавачите.

Тъй като приемането на BTC наближава границата от 1 милиард, взаимодействието между нарастващото търсене, особено от институционални инвеститори, и намаляващото предлагане може да доведе до безпрецедентни ценови движения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.