НАЧАЛО Биткойн

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

05.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

Тази прогноза произтича от задълбочено проучване на историческите пазарни тенденции и неотдавнашните действия на инвеститорите, което показва значително покачване, напомнящо за предишни бичи цикли.

MAC.D посочва забележително нарастване на процента на новите инвеститори в Биткойн напоследък, като статистическите данни сочат скок до 10.62% за лицата, които влизат на пазара в рамките на един ден до една седмица.

Това наблюдение е в тясно съответствие с моделите, наблюдавани по време на предишни бичи фази, а именно около октомври 2020 г. и пиковите периоди през октомври-ноември 2021 г.

MAC.D предполага, че подобно увеличение на броя на новите участници често предвещава значителни ценови движения, което показва нарастващ интерес към Биткойн, който би могъл да изстреля стойността му нагоре, тъй като все повече инвеститори се включват в битката.

Анализът също така подчертава скоковете на цената на Биткойн в тридесет държави през миналата седмица, което показва широк глобален интерес към криптовалутата. Това глобално участие е сигнал за значителен приток на свеж капитал, който може да доведе до значителни пазарни промени.

Въпреки оптимистичните перспективи MAC.D предупреждава за потенциално прегряване на пазара поради бързия приток на нови инвестиции и ценовите скокове. Макар да признава възможността за 20-30% корекция на пазара, MAC.D разглежда подобни корекции като естествени и дори бичи сигнали, а не като причини за тревога.

На инвеститорите се препоръчва да се подготвят за потенциалните колебания, като ги тълкуват като редовни пазарни корекции, а не като причини за паника. MAC.D вярва, че ако пазарът следва историческите тенденции, Биткойн потенциално може да достигне около $120,000 след евентуални междинни корекции.

Въпреки че прогнозата на MAC.D е оптимистична, тя подчертава динамичния характер на пазара на криптовалути. Уважаваният анализатор също така подчертава, че е важно да се проявява предпазливост, като се имат предвид непредсказуемите колебания, характерни за сектора на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.