НАЧАЛО Биткойн

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

04.03.2024 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

Стойността на Биткойн например се повиши с близо 50% от началото на годината досега след одобрението на първите спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) от страна на американските регулаторни органи и очакванията около предстоящото халвинг събитие на Биткойн.

По подобен начин цената на Етериум се повиши с над 40%, подхранвана от надеждите за одобрението на ETF на спот цени от страна на регулаторите и с по-нататъшните актуализации на мрежата на Етериум.

Това възраждане отново разпали интереса на инвеститорите към акции, свързани с криптовалути, като Coinbase Global (COIN), Marathon Digital (MARA) и MicroStrategy (MSTR). Тези компании предлагат преки пътища за инвеститорите да се възползват от разширяващия се пазар на криптовалути и потенциално могат да отчетат значителен растеж до края на десетилетието.

1. Coinbase Global

Coinbase се откроява като една от най-големите борси за криптовалути в световен мащаб. През 2023 г. тя получи 34% от обема на търговията си от Биткойн, 20% от Етериум, 11% от стабилната монета Tether (USDT), а останалата част от различни други криптоактиви. Този диверсифициран поток от приходи я позиционира добре, за да се възползва от дългосрочния растеж на крипто пазара.

Макар че през последните две години Coinbase преживя забавяне на растежа на фона на повишаващите се лихвени проценти, неотдавнашният скок на цените на Биткойн и Етериум се очаква да привлече повече инвеститори на дребно и да поднови растежа на бизнеса ѝ. Анализаторите очакват съставен годишен темп на растеж (CAGR) от 9% както за приходите, така и за коригираната печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация (EBITDA) от 2023 г. до 2026 г.

Въпреки това, като се има предвид потенциалът за по-нататъшно поскъпване на Биткойн, Етериум и други криптовалути, Coinbase може да надмине тези консервативни оценки и да постигне пазарно превъзходство до 2030 г.

2. Marathon Digital

Marathon Digital се отличава с това, че е най-големият в света миньор на Биткойн. През 2023 г. компанията е добила рекордните 12,852 BTC, отбелязвайки 210% увеличение спрямо предходната година. Освен това нейният хаш рейт, който е показател за общата й мощност за добив, се е увеличил с 253%. Въпреки че периодично продава добитите BTC, за да увеличи паричните си резерви, Marathon завърши годината със значителна Биткойн наличност и стабилна парична позиция.

С продължаващите усилия за разширяване на дейността си, включително откриването на нови съоръжения и стратегически предприятия, Marathon цели да затвърди още повече позициите си на пазара за добив на Биткойн. Тъй като добивът на Биткойн става все по-труден с всяко халвинг събитие, компанията планира да използва тактики, за да смекчи натиска върху разходите и да разшири дейността си. Анализаторите прогнозират стабилна траектория на растеж на приходите с съставен годишен темп на растеж от 48% от 2023 г. до 2025 г., която потенциално може да се ускори допълнително, ако цената на Биткойн продължи да се покачва и Marathon затвърди конкурентната си позиция.

3. MicroStrategy

MicroStrategy, традиционно разглеждана като компания за корпоративен софтуер с бавен растеж, претърпя трансформация след значителните си Биткойн инвестиция през последните няколко години. Тъй като Биткойн представляват значителна част от стойността на предприятието ѝ, MicroStrategy възнамерява да продължи да трупа BTC в бъдеще.

Тъй като MicroStrategy разширява своите абонаментни аналитични услуги, като същевременно поддържа резервите си в BTC, тя цели да компенсира намаляващите приходи от лицензиране на софтуер и поддръжка. Инвеститорите разглеждат MicroStrategy като още един непряк път за капитализиране на поскъпването на Биткойн. Освен това компанията потенциално би могла да използва наличностите си в Биткойн, за да намали дълга си и да подхрани по-нататъшното си разширяване чрез инвестиции и придобивания. При разумно изпълнение MicroStrategy може да надмине пазара до 2030 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.