Home

Прогноза за акциите на Tesla от финансовия експерт Кати Ууд

14.06.2024 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за акциите на Tesla от финансовия експерт Кати Ууд

Несъмнено Tesla имаше доста предизвикателна година, но Кати Уудот Ark Invest все още вярва в положителното бъдеще на компанията.

Въпреки че цената на акциите на Tesla падна с 30% през 2024 г. и проблеми като спадът в доставките на автомобили в световен мащаб, както и силната конкуренция от Китай, Ууд все още прогнозира ръст $2,000 за акция.

По принцип Ууд черпи доверието си в Tesla от надеждите за материализиране на концепцията за робот-такси. Според нея това може да допринесе със значителни печалби за компанията – сравними със софтуерния им бизнес.

Директорът на Ark Invest също е ентусиазиран от напредъка на Tesla в технологията за самоуправляващи се автомобили и производството на персонализирания AI чип. Тя прави аналогия между стратегията на Tesla и дизайна на процесори на Apple, с което посочва Tesla ще бъде не само производител на автомобили, но и лидер в решенията за автономна мобилност.

Бичата перспектива на Ууд се различава от много предпазливи прогнози, споделени от други анализатори, които обикновено имат по-ниски средни целеви цели за Tesla.

Централната точка на модела за оценка на Ууд е иновацията на Tesla, чрез нейния стартъпr robotaxi, който според нея ще претърпи огромен растеж. Според анализа на Ark този бизнес с роботизирани таксите може да изстреля пазарната оценка на Tesla s 50-60% до 2027 г.

Въпреки че мнозина смятат, че Tesla не е в добра позиция сега, Ууд е уверенa, че бъдещето на компанията е светло в дългосрочна перспектива, подкрепена от невероятния технологичен напредък като роботакси и иновативните бизнес модели, които създава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.